OVO SU NAJGORI ZATVORI NA SVETU: Iza njihovih zidina dešava se užas :Nema izlaska iz njih!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mnogi zatvori imaju dugu i brutalnu istoriju, ali ovo su najgori među njima, a iza njihovih zidina odigravaju nezamisliva zverstva.

 

"Đavolje ostrvo", Francuska Gvajana (1852-1953)

U periodu od 19. i 20. veka Francuska Gvajana je bila izolovano mesto naseljeno različitim kolonijama zatvorenika. Beg je bio gotovo nemoguć, osim čamcem, i od desetina hiljada zatvorenika koji su tamo provodili zatvorske dane tek nekoliko stotina njih je preželo i dočekalo dan da priča o užasima koje su tamo prošli.

Kapija koja vodi pravo u pakao: za vreme vladavine surovog nećaka Napoleona Bonaparte ovde su mučili kriminalce i političke pobunjenike i prisiljavali ih na rad u uslovima nedostojnim čoveka. Samo u prvoj godini postojanja kaznene kolonije umrla je gotovo polovina kažnjenika.

Najveći broj zatvorenika bio je zadužen za sječu tropskog drveća i izgradnji puteva. Ako ne bi ispunili dnevnu kvotu, ne bi dobili hranu. Oni koji bi umrli bacani su u more. Od nekoliko zloglasnih zatvora starog sveta, ovaj spada u najgore. Lečnici su odbijali da ulaze unutra i pomognu zatvorenicima, što samo potvrđuje koliko su neljudski uslovi vladali u zatvoru. Stražari su bili među najbrutalnijima, pa postoji i legenda o tzv. "Crnom psu", koji je predstavljao strah i trepet i bio najveća noćna mora namučenih zarobljenika.

Koncentracioni logor 22, Herujang, Severna Koreja, (1965-2012)

Ukoliko nešto zgrešite u zatvor ne idete samo vi, već čitava vaša porodica. Ovaj zatvor je bio uređen kao radna kolonija, a svako je dobijao 170 grama kukuruza dva puta dnevno.

Zatvorenici su stalno fizički zlostavljani ukoliko nisu izvršavali sve zadatke, a čak trećina njih je imala neku deformaciju od svakodnevnog premlaćivanja. Procenjuje se da je oko 2000 njih umrlo od neuhranjenosti, a broj pogubljenih je i dalje nepoznat.

Tul Sleng, Kambodža (1975-1979)

Oko 20.000 ljudi je prošlo kroz ovaj ozloglašeni zatvor, a njihov život tamo značio je samo jedno – mučenje od jutra do sutra. Zatvorenici su samo jednom dnevno imali obrok, koji je uključivao kašiku kaše ili supe od nekog lišća koje se nije ni koristilo za ishranu.Kožne bolesti su najviše harale u ovim tamnicama. Zatvorenici nisu smeli da govore, osim ako im je bilo naređeno da odgovore na pitanje. Stražari su ih svakodnevno terali da jedu vlastite fekalije, a na njima su koristili i elektrošokove, gušili ih vrećama i silovali.


Tadmor, Sirija (1930-2015)

Ovaj zatvor je oličenje mučenja i ponižavanja i poznat je po tome što je pogubio preko 1000 svojih zatvorenika. U njemu su se držali politički zatvorenici, zajedno sa običnim sitnim kriminalcima.

Zatvor je bio otvoren više od 80 godina, a uslovi u njemu su bili krajnje okrutni. Zatvorenici su smeli da gledaju samo u pod, a zlostavljanje je bilo svakodnevna rutina. Lomljenje prstiju, ruku, vađenje očiju bila su česta zverstva u Tadmoru.

 

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano