OZBILJNO UPOZORENJE ČEŠKIH OBAVEŠTAJACA: Imaju informaciju, na pomolu Treći svetski rat!

Svetu preti novi svetski rat, navodi se u izveštaju češke vojne obaveštajne službe za 2019. objavljenom na internet stranici službe. Prema analitičarima, globalni sukob je trenutno "u prvoj fazi".
- Formiraju se pogledi onih koji mogu i žele da aktivno učestvuju u tome, postepeno se određuju tehnološki alati pomoću kojih bi moglo da se upravlja - navodi se u dokumentu.Autori izveštaja kao mogući uzrok sukoba navode rivalstvo između Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Kine.
U dokumentu se takođe stavlja akcenat na pad značaja međunarodnog prava. Ne navodi se miroljubiv dijalog kao način za rešavanje novih protivrečnosti, a svetski poredak se dovodi u pitanje. Osim toga, manipulacija javnosti doprinosi rastu napetosti, smatraju analitičari. Ranije je "Nešenal interest" procenio šanse Rusije i NATO-a u potencijalnom ratu.
List se poziva na mišljenje stručnjaka i navodi da bi u dugotrajnim borbenim dejstvima prednost imao Severnoatlantski savez. Istovremeno, NATO će se naći u strašnoj situaciji ako Rusija odluči da organizuje ofanzivu na baltičke zemlje, Alijansa u ovom slučaju neće moći da se usprotivi Moskvi.

Izvor:srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: