OZBILJNO UPOZORENJE DIREKTORA UKC RS “Eksplozija virusa korona, na respiratorima sve mlađi”
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić rekao je za Srnu da su u ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno na respiratorima mlađi pacijenti čiji je prosjek godina oko 50, te da se posljednjih dana u Srpskoj desila “eksplozija virusa korona”.

 

– Smatram da je zdravstveni sektor uradio sve što je mogao, apelujući na stanovništvo da poštuje zaštitne mjere, te da je sada sav posao na inspekcijskim organima koji treba da obezbijede da se poštuju zakoni – poručio je Đajić.

Đajić je naglasio da stanovništvo mora da shvati da virus korona ne može iskorijeniti, već se treba naučiti da živi sa njim.

– To znači da moramo držati distancu i nositi maske. Maske nosimo više da bi zaštiti druge nego sebe. Naši ljudi misle da maskom čuvaju sebe, a u stvari je obrnuto, maskom štitimo druge – poručio je Đajić.

Prema Đajićevim riječima, 80 odsto pacijenata inficirano je vlastitom greškom jer se nisu adekvatno štitili.

 

– Samo je 20 odsto onih koji zbog prirode svog posla nisu mogli da izbjegnu zarazu. Maskama i distancom bi smanjili učestalost zaraze za 50 do 70 odsto – naglasio je Đajić.

On je napomenuo da je zdravstveni sistem izložen i ogromnom finansijskom pritisku, jer su troškovi brige za pacijente na respiratorima ogromni.

izvor: srpska info

Vlado Đajić - direktor ukc - crni bombarder

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano