PANIKA ZBOG SRPSKIH TURISTKINJA U EGIPTU: Umesto da ostanu u samoizolaciji one otišle na izlet, a JEDNA IMALA KORONU
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Dve turistkinje u grupi iz Srbije testirane su na prisustvo korona virusa PCR metodom po dolasku na aerodrom, i trebalo je nakon tog testa da odu u smeštaj i tamo sačekaju 24 do 48 sati, kako bi dobile rezultate.

Zbog veoma slabe kontrole sprovođenja mere samoizolacije od 24 do 48 sati, turistkinje su se, međutim, oglušile o nju i izašle iz hotela. Prema nezvaničnim informacijama, otišle su na izlet uplaćen kod prodavca na ulici. Dok su one bile na izletu, nadležni su pokušali da im uruče rezultate testa, i neko vreme nisu mogli da ih nađu i stupe sa njima u kontakt.

Jedna od turistkinja je pozitivna, a njihova "ležernost" pri nepoštovanju mere samoizolacije izazvala je burne reakcije. Nadležni trenutno pokušavaju da utvrde gde su sve bile dok su čekale rezultate, kao i s kim su bile u kontaktu. Lokalne vlasti kontaktirale su agenciju preko koje su doputovale, a o slučaju je obavešteno i Ministarstvo turizma, potvrdila je Tijana Velbabović, product menadžer "Barcino Tours" za Egipat.

Testiranje po dolasku na aerodrom odnedavno nude četiri aerodroma u Egiptu, Šarm el-Šeik, Taba, Hurgada i Marsa Alam. Turisti koji još uvek nisu uradili PCR test mogu da ga urade po sletanju po više nego povoljnoj ceni od 30 dolara, odlučile su egipatske vlasti. Ova odluka primenjuje se od 1. septembra. Turisti u grupama smeju da ulaze u tri regije najslabije pogođene korona virusom, koji je naneo ozbiljan udarac egipatskom turizmu. Otvoreno je 600 hotela u zemlji, prepolovljenih kapaciteta.

Od početka pandemije u Egiptu je zaraženo skoro 99.000 ljudi, a umrlo ih je više od 5.000.

Kurir.rs/Mondo

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano