Пао вук на Сувобору, тежак око 30 килограма: Млади ловац успео да га одстрели са 40 метара удаљености (ФОТО)

Горњи Милановац - Када је једанаест сувоборских ловаца на добро познат шумовити терен кренуло у лов на зеца, нису ни слутили да ће одстрелити много крупнију дивљу животињу. Наиме, вук тежак 28 килограма нашао се на нишану ловца Владимира Матијевића у селу Богданица, који је овај пут имао среће и близак сусрет, па је овог шумског предатора одстрелио са 40 метара раздаљине.

"Налазио се у шуми, на стрмом делу где је неприступачно за људе, поматрали смо га како лежи пола сата, а кад нас је приметио почео је да бежи из шуме на пропланак. Када смо покушали да га опколимо, излетео је још један, доста већи примерак од овога, који како кажу што је старији то је и лукавији, успео је да побегне, али смо засигурно једног имали у шаци", казао је за агенцију РИНА, Мирко Трнавац, један од актера ове узбудљиве ловачке приче.

Ипак, сваки ловац не би био толико сигуран у свој лов да им верни пријатљи нису пси у које се куну. Кључну улогу одиграли су и овај пут, јер су успели вука да заплаше и усмере га на праву путању - у видокруг ловаца.


„Мислили смо да је срна у питању, када смо Владимир и ја пратили наше псе сазнали смо о чему се ради, вук је излетео право на нас, где га је колега са неких 40 метара ситном сачмом успео одстрелити. Овакав несвакидашњи уловљени трофеј морамо сачувати, зато смо га послали на препарирање", рекао је Трнавац, и додао да се нада да ће у скоријем времену уловити и капиталца који је својом лукавошћу успео да утекне ловцима из сувоборског краја.


Иначе, на горњомилановачкој територији у последње време забележене су мање штете од ових шумских предатора који су у овим селима углавном убијали домаћу живину.


РИНА (ГЗС)

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: