Paralelni svjetovi
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

NA ANTARKTIKU PRONAŠLI ULAZ U PARALELNE SVJETOVE

U istraživačkom scenariju, kao da je preuzeta iz "Zone sumraka", tim NASA-inih znanstvenika koji su radili na eksperimentu na Antarktici pronašao je dokaze postojanja paralelnog svemira - svijeta.

New York Post: U istraživačkom scenariju, kao da je preuzeta iz "Zone sumraka", tim NASA-inih znanstvenika koji su radili na eksperimentu na Antarktici pronašao je dokaze postojanja paralelnog svemira - svijeta, jer su pravila fizike suprotna našem.

 

Koncept paralelnog svemira postoji još od ranih 1960-ih, ali samo u glavama fizičara i ljubitelja znanstvenofantastičnih TV emisija i stripova. Međutim, sada je eksperiment otkrivanja kozmičkih zraka otkrio čestice koje bi mogle doći do nas iz paralelnog svijeta.

 

Za eksperiment su znanstvenici koristili džinovski balon koji je nosio takozvanu ANITA antarktičku pulznu tranzicijsku antenu. Balon je letio iznad Antarktike, gdje hladan, suh zrak pruža gotovo idealno okruženje, gdje nema radio-buke koja bi krivotvorila rezultate.

 

Kao što fizičari pišu u svom istraživačkom izvješću, Zemlju neprestano puše "vjetar" visokoenergetskih čestica koje dolaze iz svemira. Nadalje, ako niskoenergetski subatomski neutrini s masom blizu nule slobodno prođu kroz čitav planet bez naleta na atome, tada čestice više energije na ovaj ili onaj način komuniciraju s materijom našeg planeta.

 

To znači da se čestice s visokom energijom mogu detektirati samo iz svemira, jer planet ne dopušta čestice koje dolaze s druge strane Zemlje. Međutim, ANITA je pronašla takve čestice. Fizičari ih nazivaju tau neutrini i umjesto da padnu na Zemlju iz svemira, te čestice kao da lete iz zemlje.

 

Da bi nekako objasnili ovaj nemogući rezultat, fizičari su pretpostavili da te čestice potječu iz paralelnog svemira i kreću se natrag u vremenu. Glavni istraživač ANITA Peter Gorham, eksperimentalni fizičar sa Sveučilišta na Havajima, kaže da je to jedini način na koji se može objasniti zašto se tau neutrini ponašaju ovako.

 

Gorham, koji radi na Sveučilištu Cornell, opisujući ovaj čudan fizički fenomen, primijetio je da su on i njegovi kolege istraživači vidjeli nekoliko tih "nemogućih događaja", prema kojima su u početku bili sumnjičavi.

 

"Nisu svi voljeli ovu hipotezu", rekao je Gorham za New Scientist. U stvari, ANITA je ovaj rezultat prvi put dobila u ljeto 2016., ali budući da je takav rezultat čak i teoretski nemoguć, svi su se složili da je u eksperimentu došlo do pogreške. Stoga su fizičari prije donošenja takvih revolucionarnih zaključaka ponavljali i ponavljali eksperiment - i svaki put kada su neutrini letjeli sa Zemlje, a nisu dolazili iz svemira.

 

Preuzeto sa: New York Post

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano