Park u Sarajevu dobio ime po Kemalu Montenu

Dva parka u sarajevskoj opštini Centar danas su nazvana po istaknutim muzičarima Kemalu Montenu i Safetu Isoviću.

Na lokalitetu nekadašnje Austrijske kuće, gdje je u toku izgradnja objekta Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina, preko puta naselja Ciglane, te u parku kod Druge gimnazije, načelnik opštine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić zajedno sa predsjedavajućom Opštinskog vijeća Karolinom Karačić, vijećnikom Jasminom Gazijom i Adrianom Monteno, kćerkom Kemala Montena, otkrivanjem dvije table ozvaničio je završetak procedure preimenovanja tih parkova u "Kemal Monteno" i "Safet Isović".Događaju su takođe prisustvovali i članovi porodice Monteno, kao i predstavnici komisija Opštinskog vijeća, te boračkih udruženja.
 

Prigodni program je vodio Armin Omerović, direktor Javne ustanove "Centar kulture i mladih Opštine Centar Sarajevo" koja je tom prilikom organizirala muzički program u čast ova dva velikana Sarajeva i države BiH.

"Ponosna sam na ovaj grad, općinu i ljude koji su podržali da Kemal Monteno dobije svoj park. Kako vrijeme prolazi sve više imam dokaza koliko je moj otac značio ovom gradu jer se i danas izvode njegove pjesme koje poznaju mladi uzrasti Sarajeva i Bosne i Hercegovine", izjavila je Adriana Monteno nakon ceremonije. 

Nakon što je načelnik Ajnadžić pokrenuo inicijativu za preimenovanje ova dva parka, na održanim zborovima građana dobijena je potpuna podrška te ispoštovana preostala zakonska procedura.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: