PAŽNJA! Ako ugledaš OVAKAV MLADEŽ na svom telu, ODMAH se javi lekaru - možeš sebi spasiti život! (FOTO)

Skoro da ne postoji osoba koja nema makar jedan mladež na svom telu. Ipak, upravo te "sitne" tačkice mogu da se promene i pretvore u opaku bolest, tj. maligni tumor.

Ono što prvo treba da uradite jeste da pregledate vaše telo za neke atipične mladeže. U toku samopregleda obavezno obratite pažnju na:

1. Veličinu mladeža

Veći mladeži su najčešće i opasniji, naročito oni koji su preko 6mm prečnika. Dužinu možete izmeriti lenjirom, a ukoliko imate neki izduženi mladež, gleda se naravno duži prečnik.

2. Boju mladeža

Svaki mladež ima neku boju, ali ukoliko je mladež višebojan, to može biti alarm za oprez, naročito ukoliko na mladežu golim okom možete uočiti sledeće boje: crna, tamno-braon, svetlo-braon, plavo-sivkasta, crvena i bela.

3. Asimetričnost mladeža

Naravno, nije svaki mladež izrazito okruglog, pravilnog oblika, ali ukoliko vidite da su vam gornja i donja polovina mladeža potpuno različite, kao i bočne strane, to nije dobar znak.

4. Izreckane ivice mladeža

Ako su ivice mladeža čiste i ravne, onda nema razloga za brigu, ali ako su kao izreckane, nepravilne i nejednake boje, onda obratite pažnju.

5. Jedinstvenost mladeža

Mladeži su uglavnom ili pravilno raspoređeni po telu ili ih ima malo više na jednom mestu, kao da su grupisani. Ukoliko imate mladež koji je "usamljenik", ne liči ni na jedan drugi, ni po boji, ni po obliku, a možda i stoji sam na jednom mestu, vredi da se pregleda kod lekara.

izvor:Srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: