Pet nezaboravnih Rekklesovih plejeva tokom vremena u Fnatic-u

ADC super zvijezda Rekkles napustio je Fnatic ranije tijekom sedmice da bi se pridružio G2 Esportsu nakon što je predstavljao  franšizu u skoro 600 mečeva.  Rekkles je jedan od najtalentovanijih bot lanera koje je ikada stvorio evropski LoL,  a njegova neprestana želja da bude najbolji izdvaja ga  od ostalih igrača.

Počevši od 2015. godine, nije bilo niti jedne sezone u  kojoj nisu pobijedili  Fnatic ili G2. Dvije ekipe konstantno su se međusobno takmičile i pomjerale granice kako bi bile bolji u svakom split-u, i obje ekipe su se unaprijed radovale razbijanju one druge u evropskoj ligi prije nego što bi odlazili na "Worlds". Rekkles je ostao s Fnaticom od samog početka. Šesnaestogodišnji Rekkles našao se na vratima Fnatic-a i samo je jednom napustio ekipu na jedan split do svog nedavnog odlaska. Švedski ADC imao je mnogo toga o čemu je trebao razmisliti za vrijeme poslednjeg splita i na kraju je odlučio da slijedi svoju goruću želju za pobjedom. Mogao je potpisati za LCS tim sa kojim će zaraditi više novca ili se držati Fnatic-a kako bi mu dao još jednu šansu ali ipak prelzak u ekipu G2 mu daje najbolju šansu da jednog dana ispuni svoj san i obećanje dato fanovima i da osvoji "Worlds".

Iako će ljubiteljima Fnatic-a možda biti teško gledati Rekklesa kako igra u drugom dresu, ne može se poreći da je ADC imao puno trenutaka za vrijeme koje je proveo u organizaciji na koje se vrijedno osvrnuti.

Ovaj tekst je omaž legendi Fnatic-a i u njemu ćemu vam donijeti plejeve koje su zacementirali njegovo ime u istoriji profesionalnog E-sporta.

 

Ne možeš me uhvatiti; Fnatic-Rogue, LEC proljećni split 2019

FNC Rekkles Kai'sa with the Pentakill vs RGE LEC Spring 2019 | By Global Esports

VCS, LCK, LPL, LEC, LCS, LMS highlights League of Legends highlights The thao dien tu Lol highlights Fun lol videos Esports Sports #Rekkles #Pentakill #FNC

Čak i s dva otvorena lejna, opsada neprijateljske baze može postati prilično komplikovanija nego što izgleda. Jedan pogrešan korak na prednjoj strani neprijateljske baze može koštati tim višestrukih ciljeva oko mape, omogućujući povratak.Tokom treće sedmice LEC-ovog proljećnog splita 2019. godine, Fnatic je igrao protiv Roguea. Uprkos bliskom rezultatu  partija je za Rogue izgledala prilično izgubljena. Međutim, nije bila izgubljena svaka nada, a ekipa je ipak imala posljednju priliku da pokrene savršenu borbu. Rogue je imao na raspolaganju sve alate i prednosti pozicioniranja, a Alistar se  flankovao iza ledja  Fnatic-a i Aatrox je bio u povoljnom položaju da stun-uje najmanje tri Fnaticova heroja. S obzirom na to da je Rogue u svom sastavu imao Yasuoa, trebao im je samo jedan knockup na Rekklesu, koji je bio najjače Fnatic-ovo oružje u tom trenutku. Iako je početak borbe izgledao kao da dobro ide,Rekkles kao da je pogledao u budućnost i izbjegao sve magije bačene na njega koje bi ga pretvorile u sjedeću patku za Yasuo-a. Izbjegavanje svih ovih skill shot-ova kako bi se izvukao bilo bi jedno, ali Rekkles se pobrinuo da Rogueu uzvrati sa svim orudjima koje je imao i osigura sebi Pentakill.

Napravite mjesta na vrhu; Fnatic-G2 Esports, ljetni split 2019.

G2 vs. FNC - Playoffs Round 2 Game 2 | LEC Summer | G2 Esports vs. Fnatic (2019)

VoD of G2 Esports vs. Fnatic (Game 2) LEC Summer Playoffs 2019 #LEC Casters: Quickshot, Vedius, Ender Interview: Laure Valée with Grabbz Full Line up: G2 Esp...

Ubijanje Barona jedan je od načina da potvrdite svoju dominaciju nad neprijateljskim timom.Uvijek ćete htjeti prije toga osigurati nekoliko kill-ova kako biste imali lakši put u Baron Pit i osiguravanju ovog objektiva ali možda za to nećete dobiti priliku kada igrate protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu . Tokom drugog meča playoff-a LEC-a u ljetnom splitu 2019. između G2 i Fnatic-a, Rekkles i njegovi suigrači bili su na putu da pokušaju osigurati Baron buff. Iakoje Fnatic bio blizu uzimanja Barona, G2 je stigao na vrijeme da ih kontestuje, ali Rekkles nije želio da tako lako odustane i savršeno se pozicionirao. Daleko od svih opasnosti koje je imala ekipa G2, Rekkles je počeo uništavati frontline protivnika sa Ezrealom i čak osigurao takedown na Caps-ovoj Akali  nakon pokupaja teleport flanka. Obje ekipe su potpuno zaboravile na Barona  kada je Rekkles nastavio da progoni svakog  člana G2 kako bi ih obrisao i donio pobjedu svojoj ekipi. Fnatic je izgubio ovu seriju nakon što je G2 Esports odradio sjajan reverse sweep ali ovaj play ostaje jedan od najboljih play-eva Rekkllesa i ekipe u 2019 godini.

 

Na tebe je red klinac; Fnatic-Gambit, EU LCS proljećni split 2014.

Rekkles Doublekill - FNC vs GMB - Week 1 LCS Spring 2014

★ ★ ★ Enjoy your stay and make sure to subscribe! ★ ★ ★ Subscribe: http://bit.ly/1jqnpWH Donate: http://bit.ly/1dNIHWS ++++++++++++++++++++++++++++++++ Youtu...

 

Svaki level  koji dobijete na heroju otvoriće vam mogućnost za novi takedown. Imaćete pristup jednoj jačoj magiji od vašeg protivnika. Ova prednost masovno raste kad heroj napreduje na level šest sa petog, što otključava njihovu utlimate magiju. Dok je mladi Rekkles upravo debitovao za sastav Fnatic-a 2014. protiv Gambita tokom prve sedmice proljećnog splita, stvari su izgledale kao da ne idu baš najbolje. Rekklesova Jinx-ica i Annie YellowStara bili su obojica na šestom levelu, dok je Gambitov ADC bio tek na petom levelu,i njih su dvoje bili spremni da ih burst-uju prije nego što Gambitov džungler sa Shyvanom uspije stići da im pomogne. Prednost u levelima odjednom ništa nije značila jer se sada radilo o situaciji tri na dva. Taman kad je Rekklesu ostao jedan prcenat HP-a, bacio je svoj ulti za double kill na Gambitov dvojac Luciana i Thresha, koji mu je takođe dao movement speed da pobjegne Shyvani. Iako se Diamondproxov  maksimalno trudio da uhvati Rekklesov-u Jinx,za ADC-a nije bilo zaustavljanja nije bilo zaustavljanja.

 

Kajtaj dok ne uspiješ; Fnatic-G2, LEC ljetni playoff 2019.

G2 vs. FNC - Playoffs Round 2 Game 3 | LEC Summer | G2 Esports vs. Fnatic (2019)

VoD of G2 Esports vs. Fnatic (Game 3) LEC Summer Playoffs 2019 #LEC Casters: Quickshot, Vedius, Ender Analyst Studio: Sjokz, Deficio, Froskurinn Interview: L...

Pokušaj Barona gotovo nikad ne uspije ako ste okruženi neprijateljskim timom. Sve i da pokušate da im smanjite vision koliko god je moguće nećete uspjeti jer će dolaziti iz više različitih uglova, a vi ćete biti satjerani  u  Baron pit. To je  bio slučaj kada je Fnatic igrao protiv G2 tokom drugog kola LEC-ovog ljetnog playoff-a 2019. Fnatic je pokušao osigurati Barona iako je to izgledalo kao pomalo rizičan potez jer se G2 približavao kao vuk koji lovi svoj plijen. G2 je uspio natjerati Fnatic da odustane od Barona i čak su ih nastavili da ih kontestuju na borbu da bi osigurali par kilova jer je to izgledalo prilično moguće. G2 je nastavio napredovati, a Rekkles ih je nastavio kajtovati sa svojom Xayah-om. Rekkles je povukao pera i uspio  skinui trojicu heroja G2-ua i sam spriječio G2 da uzme bilo koji objectiv nakon što su očistili četiri igrača Fnatica.

 

Unaprijed i do visina; FNC- ROC, EU LCS Ljetni split 2017.

 

Fnatic (Rekkles Tristana) VS ROC (Hjarnan Xayah) Game 1 Highlights - 2017 EU LCS Summer W9D2

Fnatic VS Roccat Game 1 Full Replay : https://www.youtube.com/watch?v=7XXeUMtUgGk

 

Ganjati nakon kill-ova jedan je od najprirodnijih instinkata koji ćete imati u League of Legends-u. Uvijek možete trčati po ravnoj liniji, ali iskorištavanje okoline uvijek će vam pružiti veće izglede za osiguravanje kill-a. Poznavanje vašeg heroja takođe će biti presudan faktor u procesu, jer svaki meč zavisi od vašeg alata koji imate na raspolaganju. Tokom devete sedmice LEC-ovog ljetnjeg splita za 2017. godinu, Fnatic je igrao protiv tima ROCCAT.  Baratajući jednim od svojih prepoznatljivih pikova, Tristanom, Rekkles je izgledao kao da osjeća da je ovo njegova partija ​​od početka. Fnatic je morao prevladati rezultatski nedostatak do ove odlučujuće borbe oko Barona, ali nikada se nije zapravo osjećalo kao da su van kontrole. Uprkos zatvaranju Fnatic-a na dobro organizovan način, ROCCAT-si  su brzo demolirani Rekklesovim fantastičnim sposobnostima marksman-a i morali su se povući  da bi se borili još jedan dan. Rekkles je bio malo udaljen od ostatka ekipe ROC-a, što mu je otežavalo nanošenje  udaraca. Iznenada je počeo skakati preko zida, pa preko drugog da bi nanizao hice koji bi omogućili njegovoj ekipi da sruši ukupno četiri neprijateljska heroja. Rekkles je pokazao koliko je napredan što se tiče mikroigara; ako bi pretrpio pogodak još jedno ili dva spell-a, jednostavno bi umro, a njegov tim nikada ne bi mogao izaći iz okršaja na isti način. 

U svojoj karijeri Rekkles je imao još mnogo sjajnih play-eva a ja sam za vas izdvojio neke od meni najboljih. Već se svi unaprijed radujemo tome da te vidimo u G2 i da sa našim ljutim rivalom nastaviš svoje majstorske poteze i igre.

DJNoctis

 

 

 

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: