Pet suptilnih načina pomoću kojih vaš pas potajno traži pomoć od vas
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Oni koji imaju pse, znaju da oni skoro uvijek mogu jesti, a to je pogotovo tako ako i vi jedete. Tada ćete često krajičkom oka vidjeti vašeg ljubimca kako vas gleda svojim "psećim pogledom" kojim moli da i njemu date nešto. Ipak, postoji razlika između takvog moljenja hrane i stvarne gladi.

Studija koju je proveo Animal Cognition analizirala je devet gesti koje psi rade kako bi zaključili šta tačno one znače. Zaključili su da ako pas baci igračku ispred vas to zapravo znači da žele jesti, a ne igrati se, što bi mnogi odmah pomislili. Tako da kad naredni put pas dođe pred vas s igračkom u ustima i baci je u vašem smjeru, pokušajte mu dati nešto da jede, piše iheartdogs.com.

Kopanje je jedno od uobičajenih psećih ponašanja, a Cesar Milan kaže da je to prirodan oblik vježbe i način da se potroši dodatna energija. No i iza kopanja postoje skriveni znakovi, a to ponekad može označavati i da se vaš pas boji. Ako uhvatite psa da kopa za vrijeme grmljavine ili slične vremenske nepogode to može značiti da je tjeskoban

Ponekad kopaju i ako se boje opasnih pasa u susjedstvu. Neki psi poput terijera su prirodni kopači i ne mora značiti da se boje ako kopaju, dok kod drugih može označavati strah.

Pas koji žvače cipelu je svima poznat prizor, ali to može biti znak tjeskobe, dosade i stresa. Ako vam je pas mlađi od šest mjeseci, to može značiti da mu izbijaju zubi i da ga boli te na taj način pokušava ublažiti neugodu. U ostalim situacijama žvakanje cipele može značiti da vašem ljubimcu nedostaje hranjivih tvari.

Psi ližu svoje ljude iz dosta razloga, a u nekim situacijama lizanje može biti indikator tjeskobe ili kompulzivnog ponašanja. Također, možda ćete primijetiti i da vaš pas često liže svoju nogu. To može biti znak da ga svrbe šape zbog alergije. Ukoliko se pas neprestano liže, posjetite veterinara.

S druge strane, postoje očigledni znakovi da vam je pas dehidrirao, a to su suhe oči i intenzivno dahtanje, ali postoje i još neki signali na koje trebate obratiti pažnju. Ako vam je pas letargičan, ne želi jesti, ima suh nos i desni, to također mogu biti znakovi dehidracije.

Izvor : klix

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano