Petomjesečni dječak izvučen živ iz ruševina u Gazi, stradalo 10 članova njegove porodice

Petomjesečno dijete spašeno je iz ruševina zgrade koju su pogodili izraelski projektili u izbjegličkom kampu u Gazi, ali je deset članova njegove porodice stradalo u tom napadu.

Palestinski izvori navode da je dječak pronađen pored tijela svoje majke nakon čega je ubrzo prebačen u obližnju bolnicu Al-Shifa.

Zastrašujuće fotografije medicinskih sestara koje drže dječaka u rukama obišle su svijet. Palestinci navode kako je kuća u sklopu izbjegličkog kampa pogođena bez ikakvog upozorenja.

Hady Amr, američki sekretar za izraelsko-palestinsko pitanje, trebao je u subotu održati sastanak s izraelskim čelnicima u Jerusalemu prije polaska na okupiranu Zapadnu obalu i razgovora s palestinskim zvaničnicima, piše Sawt Beirut.

Maleni dječak je ostao bez 10 članova porodice jer je osmero djece i dvije žene stradale kada se, nakon izraelskog napada, na njih srušila petospratna zgrada koja se nalazi u izbjegličkom kampu Shati.

Izrael je nastavio s bombardovanjem pojasa Gaze u subotu, a u jednom zračnom napadu u gradu Gazi ubijeno je najmanje 10 Palestinaca, uglavnom djece. Riječ je o najvećem pojedinačnom napadu od početka ove sedmice, kada su i krenuli novi sukobi između Palestine i Izraela.

(klix.ba)

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: