Pipi Duga Čarapa – nećete je prepoznati 45 godina kasnije!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Švedska glumica Inger Nilson prva je oživela čuvenu devojčicu Pipi Dugu Čarapu, davne 1969. i 1970. godine, kada su legendarna serija i film snimljeni prema istoimenoj knjizi švedske dečje književnice Astrid Lindgren.

Iako je prošlo dosta vremena otkako smo je gledali na malim ekranima u priči u kojoj se meša stvarnost i mašta, verujemo da bi vas prepoznatljiv glumičin osmeh odmah asocirao na neobičnu pegavu devojčicu, najslavnijeg izmišljenog lika.

Inače, pravo ime glumice je Katrin Inger Monika Nilson, a trenutno ima 61 godinu.

 

Danas živi u Stokholmu i radi kao sekretarica, a povremeno prihvati neku pozorišnu ulogu. Za ulogu Pipi Duge Čarape uz koju su mnogi odrastali, 1975. godine je osvojila nagradu TP de Oro za "najpopularnijeg lika".

Nilsonova se i kasnije pojavljivala u nekoliko filmova i serija. Davne 2000. godine snimila je "Gripsholm" reditelja Havijera Kolera, a sedam godina kasnije glumila je u nemačkoj TV seriji "Der Kommissar und das Meer".

Am Samstag, den 28.12. um 20:15 im ZDF! 📺 Inger Nilsson in: „Der Kommissar und das Meer-Nachtgespenster"! Regie: Thomas Roth @networkmovie #actress @flingit #ingernilsson #agent @agenturkerstinneuhaus #tv #zdf #primetime #saturday #derkommissarunddasmeer 📷Bibbi Fogelqvist

null

Izvor: ddl.rs

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano