Pljušte kazne učesnicima "korona derneka": Gazda će biti posebno tretiran
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Rođendanskom "korona partyju" u Sarajevu prisustvovalo je 16 osoba i svi će biti prekršajno sankcionirani, potvrdio je za "Avaz" portaprol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić. 

- U 22 sata je zaprimljena dojava da radi ugostiteljski objekat na golf terenima u Sarajevu, da se u istom nalazi određen broj lica na nekoj privatnoj zabavi. Upućeno je više patrola policijskih službenika, a kontrolom je utvrđeno da je na zabavi prisutno 16 osoba. U 22:45 sati objekat je zatvoren - rekao je Hadžiabdić. 

On je naveo da je policija prema proceduri utvrdila identitet prisutnih, kazavši da će protiv svih biti poduzete zakonom propisane mjere. 

 

- Oni će biti prekršajno sankcionirani zbog kršenja mjera i naredbi Federalnog štaba civilne zaštite. Također protiv vlasnika objekta će zbog rada biti sačinjena službena zabilješka koja će biti dostavljena nadležnom inspekcijskom organu s obzirom na to da je zabranjen rad ugostiteljskih objekata. A što se tiče osoba koje su tu bile, u ovom momentu ne mogu potvrditi njihov identitet - rekao je Hadžiabdić za "Avaz". 

Podsjetimo, u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu, okupili su se zvaničnici i javne ličnosti, a kako saznajemo zabava je upriličena povodom rođendana poznatog doktora.

Sudionici "korona zabave", među ostalim, bili su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić koji je i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS.

 

Fotografije s "korona partyja" na društvenim mrežama su objavili brojni pjevači koji su prisutni na ovoj zabavi. Među njima su i legende bh. estrade Halid Bešlić, Hari Varešanović i Šerif Konjević, te pjevčica Slađana Mandić.

Veliki korona-dernek u Sarajevu

null

Izvor : avaz.ba

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano