Počela izgradnja vodovodne mreže u selu Jasenica
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Selo Jasenica - Gorica geografski je smješteno području općine Čapljina, a vrijeme u ovom selu kao da je odavno stalo.

Strukturu stanovništva u ovom selu čini oko sedamdeset stanovnika uglavnom Bošnjaka koji su se poslije ratnih dešavanja u periodu od 1992 do 1995 godine vratili u svoj dom.

Njihov i onako težak život još težim čini to što u selu još uvijek nema vodovodne mreže. Ipak to bi se uskoro moglo promijeniti jer su radovi na njenoj izgradnji počeli. 

Projekat izgradnje vodovodne mreže podržala je i gradska vlast grada Čapljine na čelu sa gradonačelnikom doktorom Smiljanom Vidićem. 

Prema najavama u prvoj fazi na vodovod bi trebalo biti priključno sedam domaćinstava na Gorici koja je sastavni dio Jasenice. 

Potpredsjednik udruženja građana "Ljiljan" iz Čapljine Alen Jazvin kaže: "Projekat izgradnje  vodovodne mreže finansijski je  podržao doktor Smiljan Vidič gradonačelnik grada Čapljine. Doktor Vidič od naših početaka podržava rad našeg udruženja i na tome mu zahvaljujemo." 

Projekat izgradnje vodovodne mreže na Jasenici - Gorici je samo jedan u nizu projekata koje realizuje udruženje građana " Ljiljan " sa ciljem da doprinese razvoju lokalne zajednici u Čapljini.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

Ime mi je Muamer Zukanović Rođen sam 04.08.1996. godine u Mostaru gdje sam 2015. godine završio Karađoz-begovu medresu, a odmah zatim upisao komunikologiju na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta Univerziteta "Džemal Bijedić" Bio sam angažovan na poslovima vezanim za odnose s javnošću Islamske zajednice Čapljina, a moji zadaci i obaveze odnose se na održavanje društvenih mreža i web stranice pomenute institucije. Imam iskustvo radijskog dopisnika za online radio "Divan" - radio Islamske zajednice Mostar,, a obavljam i poslove PR managera bokserskog kluba "Mostar" iz Mostara. Također bio sam angažovan kao PR manager u Udruženju građana Eco Fututa Počitelj. U svrhu vannastavnih aktivnosti pohađao sam ljetnu školu o znaćaju NATO-a za Bosnu I Hercegovinu, seminar “Etos rodne ravnopravnosti u nastavi a participirao sam i na seminaru o medijskoj pismenosti čiji organizator je misija oscee-a.