POD MILOVOM ZAŠTITOM?! Monstrum koji je polomio čoveka u Novom Sadu slobodno se šeta po Nikšiću
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ivan Kontić (30), monstrum iz Novog Sada, viđen je kako se slobodno šeta rodnim Nikšićem, gde je pobegao posle brutalnog prebijanja i lomljenja ruku M. M. (28) 24. avgusta.

Policija je za njim raspisala poternicu i u medijima je objavljena Kontićeva fotografija, ali se siledžija, crnogorski državljanin, ponaša kao da ga se srpska poternica uopšte ne tiče.

Ovaj monstrum je stigao, dakle, da pobegne u rodni Nikšić.

- On se slobodno šetao, viđen je u gradu, uopšte se ne krije niti se ponaša kao da je u bekstvu. Viđen je i u jednom lokalnom kafiću - navodi izvor.

 
 

U međuvremenu, u Novom Sadu je u nedelju, skoro tri sedmice posle napada, započelo hapšenje pomagača Ivana Kontića. Njima se na teret stavlja da su pomogli osumnjičenom da pobegne. Ono što je čudno u celoj priči jeste tajming svih ovih događaja koji su zgrozili Srbiju i postavlja se pitanje ko je odgovoran?

U petak 11. septembra na društvenim mrežama pojavili su se snimci bestijalnog iživljavanja, kada se Kontić vraća ka onesvešćenom mladiću koga je nokautirao i lomi mu ruke. Na dužem snimku, koji se u međuvremenu pojavio, vidi se da još jedan čovek prilazi i šutira M. M., kao i da treći spečava prolaznika da odvoji pobesnelog Kontića od M. M., koji već leži bez svesti. Užas se inače dogodio 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

Hapšen u Nikšiću zbog oružja

Ivan Kontić nije nepoznat ni crnogorskoj policiji. On je, naime, uhapšen u januaru 2018. godine u rodnom Nikšiću, kada je policija zaustavila mercedes u kom je on bio sa još dva čoveka. Kod Kontića je pronađen revolver u kom je bilo šest metaka, a kod njegovog prijatelja koji je vozio kokain. Njih je policija zaustavila jer su bili u automobilu bez registarskih tablica.

Ono što je čudno jeste da se policija oglašava saopštenjem tek posle pojavljivanja snimaka na društvenim mrežama i reakcije javnosti, koja je zgrožena tim činom. Prvo sledi saopštenje, a potom je policija saopštila ime i prezime osumnjičenog i preko društvenih mreža i medija podelila njegovu sliku. Skoro tri nedelje nakon događaja. Mnogi postavljaju pitanje odgovornosti pripadnika MUP, pogotovo načelnika PU Novi Sad Milorada Šušnjića. Zašto je policija kasno reagovala i da li je osumnjičenog Kontića neko iz policije štitio?

- Ukoliko je zaista toliko vremena prošlo otkako se desio incident do reagovanja policije, nije odgovoran samo načelnik policije već i tužilac, to je propisano zakonom. Međutim, ne možemo unapred da pričamo, ne znamo kad su tačno preduzeli potrebne akcije, potrebno je da daju punu informaciju zbog čega je tek juče to postavljeno na sajt i šta jesu ukoliko jesu dotad uradili - kaže kriminolog Zlatko Nikolić.

Kako se saznaje iz policijskih izvora, ovo nije prvi put da novosadska policija sporo i čudno reaguje ili ne reaguje uopšte. Sami policajci su se žalili na načelnika Šušnjića, za koga se priča da ima veze s pojedinim vojvođanskim i srpskim tajkunima.

- Ovaj događaj je tretiran kao obična tuča, skoro, pa kao delo iz oblasti javnog reda i mira, a ne brutalno prebijanje i teške telesne povrede. Nikome nije jasno ni zašto nisu privedeni i saslušani ljudi koji su učestvovali u incidentu, Kontićevi saučesnici, jer se jasno vidi da još jedan čovek šutira M. M., koji se na zemlji rve sa Kontićem, a kasnije treća osoba sprečava prolaznika koji pokušava da razdvoji pobesnelog napadača od žrtve - kaže izvor.

Prema rečima advokata Svetozara Vujačića, osumnjičenog Ivana Kontića po hapšenju treba prvo veštačiti, a onda ukoliko bude ustanovljeno da je bio uračunljiv, najstrože kazniti.

Ovim povodom novosadska policija se oglasila saopštenjem u kom se, između ostalog, kaže da su reagovali pravovremeno.

- Policija intenzivno radi na rešavanju slučajeva koji su u prethodnim danima uznemirili građane Srbije. Svakako da nije dobro kada se u našoj zemlji dogode teška krivična dela, ali je svakako i činjenica da je policija danas daleko efikasnija nego u vreme Borisa Tadića, Dragana Đilasa i ostalih koji dele lekcije - saopštio je ministar policije Nebojša Stefanović.

izvor: srbija danas

Ivan Kontić - Milo Đukanović - crni bombarder portal

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano