Podnesen izvještaj protiv dva policijska službenika zbog korupcije
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

 

U okviru aktivnosti suzbijanja korupcije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, Uprava za organizovani i teški kriminalitet podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala izjveštaj o počinjenom krivičnom djelu „Primanje mita“  protiv dva policijska službenika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka Z.K. i D.P. .

Lica se sumnjiče da su navedeno kirivčno djelo izvršili za vrijeme proglašenog Vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

Protiv policijskih službenika koji se sumnjiče za navedeno krivično djelo podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i oni su suspendovani do okončanja istog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvaljuje građanima na saradnji i poziva sve one koji imaju saznanja o neprofesionalnom i nezakonitom postupanju pripadnika MUP-a da to prijave, kako bi se ti navodi mogli istražiti i ti pojedinci procesuirati. Dužnost svakog pripadnika MUP-a Republike Srpske da svoje poslove i zadatke izvršavaju profesionalno i zakonito.

Kako saznajemo, radi se o uzimanju 150 KM da bi oprostili licu kretanje za vrijeme policijskog časa. To lice ih je prijavilo policiji. Uprava je uradila sve po protokolu, a tokom istrage lice je prepoznalo i potvrdilo da se radi o Z.K. i D.P

(Glas srpske)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano