Policija baca suzavce, demonstranti uzvraćaju bakljama!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

 

Demonstranti i predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) nešto iza 18:00 sati stigli su ispred Narodne skupštine Republike Srbije ispred koje ih je dočekao veliki broj policijskih snaga, ograda i kordon Žandarmerije, a drugi dio je u zgradi.

20:28 - Demonstranti i u Novom Sadu razbijaju stakla kamenjem, flašama, petardama, kante za smeće na prozorima na Gradskoj kući. Riječ je o mladim ljudima koji su svoja lica sakrila maskama i fantomkama. Na samom ulazu u Gradsku kuću zapaljena je vatra, a u njoj se nalaze policajci.

20:25 - Prema prvim informacijama u Pionirskom parku su demonstranti napali policiju, a ispred Skupštine bacaju baklje prema policiji. Policija se grupiše na stepenicama i jedna baklja je upala među njih koji se nalaze ispred Skupštine.

20:22 - Prvi incidenti se dešavaju ispred Skupštine Srbije gdje su ispaljeni suzavci. Do ovoga trenutka ispaljeni su prvi suzavci i demonstranti se sada razilaze najviše ka Pionirskom parku. Policija uzima štitove u ruke i počinju prvi nemiri i protesti više nisu mirni. Formiran je kordon policije.

20:20 - "Ostavka, ostavka", "Vučiću, liječi se", skandiraju demonstranti ispred Skupštine ogorčeni zbog svega što se dešava u Srbiji posebno za vrijeme epidemije koronavirusa.

20:14 - Tokom protesta u Novom Sadu demolirane su prostorije Srpske napredne stranke u Stražilovskoj ulici. Portal B92 piše da su razbijena stakla na ulazu u stranačke prostorije.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano