Policijski inspektori Grujić i Florjan dobili otkaz

Suspendovani policijski inspektori Nenad Grujić (53) i Jelena Florjan (34), kojima je u toku suđenje po optužbi da su primili 20.000 KM mita, dobili su otkaz, potvrđeno je "Glasu Srpske".

"GLas Srpske" nezvanično saznaje da je prvostepena komisija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske donijela rješenje kojim im je prekinut radni odnos.

 

Grujića i Florjanovu tužilaštvo tereti da su od direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića tražili 30.000 KM mita, a zatim uzeli 20.000 maraka "kako bi sredili obustavu istrage koja se protiv njega vodila na osnovu anonimne prijave". Njih dvoje su radili u Policijskoj upravi Banjaluka u Odjeljenju za privredni kriminal i vodili istragu protiv Vidića.

 

Grujić je nakon dogovora od Vidića 18. februara uzeo 20.000 KM,  dok je preostalih 10.000 direktor Srednjoškolskog doma trebalo da preda osumnjičenima nakon što tužilaštvo donese odluku “povoljnu za njega”. Vidić je cijeli slučaj prijavio policiji koja je organizovala hapšenje osumnjičenih.

 

Protiv Florjanove i Grujić vodi se sudski postupak u Okružnom sudu u Banjaluci, a posljednje ročište je odgođeno jer je optužena zaražena virusom korona.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: