Porodila se trudnica koja je bila na respiratoru u Nišu, beba preminula
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

NIŠ - Dvadesetsedmogodišnja žena iz doljevačkog sela Orljane, koja je na respiratoru na odeljenju intenzivne nege Klinike za ginekologiju KC Niš, danas je rodila sina, ali je novorođenče ubrzo preminulo, prenosi "Telegraf".

Ona je u nišku bolnicu stigla u sedmom mjesecu trudnoće, sa simptomima korona virusa, ali infekcija kod nje nije laboratorijski potvrđena.

"Porođaj je obavljen danas u 10.30 sati, rođeno je muško dete, prodisalo je, ali mu je saturacija odmah počela da pada. Intubirano je, urađena je reanimacija, ali je preminulo u 11.50 sati", saopštila je Anđeka Slavković, direktor Dečje hirurške klinike KC Niš.

Ona je kazala da je porodilja na respiratoru te da je trenutno stabilna.

"Ona je negativna na kovid-19 sve vreme. Međutim, na trijaži je imala temperaturu i obostranu bronhopneumoniju, zbog čega je ušla u kovid sistem", objasnila je Slavković.

Prethodno je saopšteno da su na liječenju u KC Niš čak tri trudnice, od kojih jedna iz Vranja, druga iz Kuršumlije, treća iz okoline Niša.

Prema jučerašnjim podacima, u najtežem stanju bila je 27-godišnja trudnica iz okoline Niša u sedmom mjesecu trudnoće. Za nju je navedeno i da je nakon prvog pozitivnog rezultata dva puta bila negativna na PCR test.

 

KC Niš - crni bombarder

IZVOR NEZAVISE

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano