Poslednji udar pravog centarfora!

Nije Jamie možda najpotkovaniji tehnikom, nema on možda najbolji šut. Nije on možda toliko atraktivan za gledati poput Ronalda, Messija, Pogbe. Nije on toliko primamljiv ali ima ono što mnogi u modernom fudbalu nemaju.

Jamie ima srce pravog Engleza, onog kog srećete u nekom lokalnom pabu, sa kojim popijete koje pivo i pogledate utakmicu zajedno. Jamie ima romantiku u grudima i petlju u nogama. Ima srce pravog centarfora, onog kakvog su Englezi nekad imali, a danas se takvim napadačima u svim ligama i nacijama polako gubi trag.

Sa pravom se može reći da je Jamie kao pitbull, grabi svaku priliku čvrsto i ne propušta je. Grize i grabi naprijed, čak i kad je povrijeđen on rešeta protivničke mreže. Čak i kad Lisice ne igraju dobro on ih nosi do pobjede. A kako tek voli te Lisice. Kako samo voli klub sa kojim je ostvario istorijski uspjeh i podigao trofej Premier Lige. Imao je Jamie mnogo prilika da ode, ali ostao je vjeran svom timu. Svojim navijačima, ljudima koji u njega gledaju kao božanstvo. A on to zaista i jeste. Za ljude iz Leicestera jeste. Za mene jeste.

Ima on ono što mnogi traže. Ima taj X faktor, što se vidi u proslavi svakog gola koji postigne. Tek golova koje zabije Šefild Junajtedu. Čovječe kakav je to prizor. Kao veliki navijač Vednsdeja, nema ljepšeg osjećaja nego zabiti gol gradskom rivalu. Eto, ovog vikenda je zabio gol Blades-ima u 90. minutu igre i u proslavi otkinuo korner zastavicu. Možda će ga savez kazniti, ali ne mari Jamie mnogo za to. 

Pokazao je tad a i mnogo puta prije šta znači voljeti klub. Šta znači voljeti fudbal, sport. Šta znati biti Jamie Vardy. 

Ja možda jesam vjerni fan Liverpool-a ali tu u srcu odmah pored Stivijevog je i jendo mjesto za Jamiea. Vratio si mi vjeru u fudbal, u sport. Pokazao si da nije u novcu sve.

Hvala ti za svu romantiku koju nam i dalje pružaš na zelenim tepisima. Želim ti da još dugo budeš tu sa nama, da te gledamo i uživamo u tvojim majstorijama. Tvojim proslavama.

U jedno sam siguran, i kada tvoje vrijeme prođe, i kada više ne budeš više rešetao protivničke mreže, svojoj djeci ću pričati ko je bio Jamie Vardy. 

Jedan je Jamie. Hvala ti za sve, i nastavi tu gdje si stao. Mi smo tu i gledamo te. Čekamo da se romantika vrati i na King Power, pa da opet podigneš trofej. Strpljivo sjedimo i čekamo.

 

Autor: Noctiis

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: