Poslušajte audio snimak: Ovako izgleda konkurs za Milovu vojsku
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Da su institucije Crne Gore teško obolele od partitokratije nije činjenica koja može iznenaditi bilo koga

Ipak, u delu ”nesvrstane” javnosti još uvek postoji dilema o razmerama partitokratske korupcije.

Na primer, Vojska Crne Gore je jedna od institucija koja kod građana inercijalno pobuđuje doživljaje časti i profesionalizma. O tom se čak u određenoj meri moglo govoriti do dolaska Predraga Boškovića na čelo Ministarstva odbrane.

Od toga trenutka počinje potpuno urušavanje sistema, čistke na nacionalnoj, verskoj i političkoj osnovi. Nedavno su tri pripadnika Vojske CG pokrenuli spor protiv te institucije upravo zbog diskriminacije po nacionalnoj, verskoj i političkoj osnovi.

Sledeći audio snimak nesporno svedoči koliko je Bošković partijski korumpirao Vojsku Crne Gore i time potpuno srozao ugled, a onda i profesionalnu sposobnost te institucije. Naime, u njemu se otkriva da ”put” do angažmana i ”profesionalnog” napretka u Vojsci Crne Gore vodi preko mesne partijske ćelije DPS-a.

Odnosno preko provere koja se interno kodira kao ”prepoznavanje terena”. U konkretnom slučaju, Dušica Vulić, osoba od očiglednog poverenja Boškovića u mesnoj kancelariji DPS-a Zagorič vrši redovne provere budućih i sadašnjih pripadnika Vojske Crne Gore, kako bi nakon njene ocene ”sa terena” vrh na čelu sa Boškovićem doneo odluku da li će neko biti primljen ili dobiti unapređenje.

U razgovoru sa kandidatkinjom (Marijom), koja potencira da je verovala da se pozicije u Vojsci obezbeđuju na osnovu profesionalnih sposobosti, Dušica komentariše ”I ti si to shvatila zdravo za gotovo”, aludirajući na to da je to verzija stvarnosti za neiskusne i naivne, a da se ”prave stvari” dešavaju i rešavaju upravo preko njene kancelarije. Inače, Dušica navodi da ”teren prepoznaje” one koji su Crnogorci i one koji su ”išli na litije”. Zaključuje se i da se ”crnogorstvo” meri pripadnošću DPS-u.

Čovek koji je od Vojske Crne Gore suštinski napravio partijsku ćeliju DPS-a je, prema saznanjima iz vrha te partije, najozbiljniji kandidat za premijera u slučaju da režim prikazanim koruptivnim i kriminalnim metodama obezbedi parlamentarnu većinu. Takav potez, a u svetlu prezentovanih dokaza bi bio poseban skandal koji sigurno ne bi ostao bez odgovora u diplomatskim i političkim krugovima međunarodne zajednice.

Iluzorno je očekivati u duboko korumpiranom sistemu koji štiti sam sebe na svim nivoima, očekivati da će pravno ”reagovati” na ovaj MONSTRUOZNI partitikratski mehanizam i brutalne diskriminacije po nacionalnoj i verskoj osnovi. Ipak, korist ovog dokaza je u očekivanju da će njegova vrednost biti izmerena u slobodnoj Crnoj Gori, a tvorci i izvršioci ”sistema” biti adekvatno, zakonski sankcionisani.

U narednim redovima i audio snimku, čućemo „razgovor“ Dušice Vulić, koja radi u mesnoj kancelariji DPS-a Zagorič u Podgorici čiji je zadatak da daje ocene “sa terena”.

Poslušajte:

ИН4С: Доказ да Војска ЦГ функционише као партијска ћелија ДПС-а

www.in4s.net

Izvor: informer.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano