"Posmatrač"

Postoji rasa ljudi koji moraju da posmatraju svet sa strane. Ne da kritikuju i osuđuju, već da saosećaju, zgrožavaju se ili se dive. Sve to skupa da posmatraju, kao po zadatku, ili stvarno zadatak i jeste.  Da nikada sasvim ne učestvuju u svemu što drugima znači život, i da sve vide drugačije. Kao dramu, tešku ili zbunjujuću, zanimljivu ili dosadnu. I svoju će ulogu povući iz drame, pokušavajući da se ograde od svega što je loše i da prime samo što je dobro. Sebe će spoznati i prihvatiti još u ranom detinjstvu i nikada neće pokušati da se promene i budu kao drugi. Zbog toga će često patiti  jer će ih okolina sa niže svesti vređati, ali će postajati samo jači i mudriji.    

"Posmatrač" neće nikada juriti za skupom odećom, niti će poznavati modne marke i svetske brendove. Kupovaće stvari u kojima se oseća savršeno i biraće uglavnom svetlije boje.

Nikada neće mrzeti životinje i terati ih od sebe. 

"Posmatrač" voli prirodu svom dušom, tako da tokom proleća i leta ustajaće rano da uhvati svu lepotu jutra. Njegov boravak u prirodi neće biti uz hedonizam već uz duševni mir. 

Ovakva osoba neće mahati zastavom religije u koju veruje i strogo se pridržavati pravila i učenja vere kojoj na papiru pripada, nego će tragati za istinom koja će pomoći da se penje stepenicama duhovnosti. Ljubav će biti meta na koju će fokusirati svoje misli i osećanja, i ništa bez ljubavi neće želeti da čini. 

"Posmatrać" ima razvijenu intuiciju, "glas iz stomaka" uvek će mu biti najjači oslonac. Pre svih može sagledati situacije i proceniti da li je neko loš ili dobar. Uvek će znati da li je neki potez za njega dobar ili treba da se povuče.

Ne može biti srećan ako je uslovljen i ako nešto mora da radi. Ili će brzo pokidati te lance ili će u tom ropstvu učiti i sticati mudrost i znanje koje će mu pomoći da izađe bolji.

Želje ispunjava na pošten način i ne gazi preko drugih. Ako oseti nemoć, traži podršku od više sile i dobiće je. 

Uvek je srećniji sam sa sobom nego sa okolinom koja mu ne odgovara. A prijatelje vidi u sebi sličnima i te ljude apsolutno ceni i poštuje. 

Ne može podneti haos i nered, sve je oko njega uredno i čisto, bez buke.  

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

Autor knjiga : Princ spoznaje, Elez, Prvi i trinaesti, Zvuk tišine. Pišem za svoj blog "Krug".