Posmatrači bacaju akreditacije GIK u Doboju

Posmatrači bacaju akreditacije Gradskog izbornog štaba u Doboju.

 

Posmatrači bacaju akreditacije GIK u Doboju

U Doboju iz izbornog procesa zbog nepravilnosti povukle su se opozicione stranke, kao i neki nezavisni kandidati. 

Kako BN saznaje u, Darko Babalj nije uhapšen, nego je u pitanju nesporazum. 

Inspektor sa Pala Tatomir Ćeranić priveo je trojicu aktivista DNS-a u policijsku stanicu. Prije toga navedeni inspektor sa značkom uzeo je spisak od posmatrača sa biračkog mjesta, saznaje BN TV.

Rukovodstvo opštinskog odbora DNS-a Pale tvrdi i da, na očigled policije, članovi paljanskog DEMOS-a u blizini boračkih mjesta otvoreno kupuju glasove birača.

Policijska uprava Zvornik tvrdi da u zvorničkoj mjesnoj zajednici Roćević nisu dijeljeni popunjeni glasački listići glasačima SNSD-a i Demosa, te da oni nisu nađeni u vozilu kod odbornika Bobana Tanackovića i Aleksandra Pisića.

Podsjećamo, ranije smo dobili informaciju da su popunjeni glasački listići nađeni kod odbornika Bobana Tanackovića i Aleksandra Pisića, te da su dijeljeni glasačima SNSD-a i Demosa.

Na biračkom mjestu Suhača u Novom Gradu posmatrači i članovi biračkog odbora ispred Srpske demokratske stranke spriječili su izbornu krađu i zaustavili proces glasanja.

Na ovom birackom mjestu prekinut je izborni proces i nece biti nastavljen. Radi se o čisto bošnjačkoj sredini. Kako tvrde na tom biračkom mjestu je bila otvorena jedna kutija sa glasačkim listićim.

Posmatračima opozicije u Doboju jutros nije dozvoljen pristup biračkim mjestima zbog, kako su istakli, navodnih epidemioloških mjera.

Kako bi o svemu obavijestili javnost okupili su se da izraze mirni protest. 

Slična situacija desila se i posmatračima opozicije u Zvorniku, gdje je čak dolazila policija da ih legitimiše, javio je za BN portal predsjednik GO SDS-a Dragomir Vasić.

Svuda je haos.  U Vojkovićima je prava tenzija.

I posmatračima opozicije u Banjaluci blokiran je pristup biračkim odborima.

Neka biračka mjesta nisu otvorena na vrijeme

U Banjaluci nisu sva biračka mjesta otvorena tačno u 7.00. Zakašnjenje je bilo na biračkom mjestu u OŠ "Đura Jakšić", Šargovac.

Predsjednik Opštinske izborne komisiji u Srebrenici Ljiljana Stevanović rekla je Srni da su biračka mjesta u ovoj opštini jutros otvorena, izuzev birališta u naselju Petriča, jer je predsjednik biračkog odbora imao udes i nije došao na biralište.

Neka biračka mjesta otvorena su nekoliko minuta iza 7.00 časova zbog kašnjenja nekih članova biračkih odbora.

Ona je navela da će se birališta koja su kasnije otvorena za toliko minuta večeras kasnije zatvoriti.

Ispred nekih birališta već su stvoreni redovi. Zbog kašnjenja u otvaranju biračkog mjesta u osnovnoj školi, veliki broj birača je ušao u hodnike i time dolazi do narušavanja epidemiloških mjera.

Izbori u Srebrenici održavaju se na 30 biračkih mjesta u čijem sastavu je biralište za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, kao i dva mobilna tima od kojih je jedan za birače koji su izolaciji zbog simptoma virusa korona.

Na konačnom biračkom spisku u ovoj opštini je 14.499 birača od kojih će 10.133 glasati na redovnim biračkim mjestima, 2.425 će glasati putem pošte, a ostali na druge načine predviđene izbornim pravilima.

Za izbore u Srebrenici kandidovao se 31 politički subjekt.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika ove opštine nalaze se imena četiri kandidata iako su dva odustala i birače pozvala da glasaju za zajedničkog kandidata srpskih političkih stranaka Mladena Grujičića, čiji je protivkandidat zajednički bošnjački kandidat Alija Tabaković. /kraj/mp/mđ/foto

Novi Grad: Jedno biračko mjesto nije otvoreno u 7.00 časova

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIК/ Novi Grad Ljuban Кnežević rekao je Srni da u ovoj izbornoj jedinici jutros u 7.00 časova nije otvoreno jedno bračko mjesto, u Suhači.

Кnežević je rekao da su članovi OIК-a na terenu i utvrđuju razlog.

On je naveo da su ostala mjesta, 51 redovno i jedno mjesto za glasanje u odsustvu, jutros otvorena u 7.00 časova.

Na redovnom biračkom spisku u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad je 26.558 birača, a za glasanje izvan BiH prijavljeno je 565 lica.

Izborni proces prati 459 posmatrača političkih subjekata. 

(BN TV/Srna)

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: