POTRESNE SCENE ZBOG KOJIH SRBIJA PLAČE: Dari ubijaju MAJKU i BRATA, a zbog jedne stvari će vam se srce slomiti (FOTO)

Film "Dara iz Jasenovca" privukao je ogromnu pažnju, a malo ko je zadržao suze uz potresne scene kada maloj Dari ubijaju majku i starijeg brata.

Anja Stanić Ilić koja igra Nadu Ilić, majku malene Dare, u filmu je pokušala da sačuva sina da ih u logoru ne razdvoje, zbog čega su oboje izgubili živote. Nakon toga mrtvu suprugu i sina ugledao je Darin otac koji nije imao priliku da ih sahrani, već se uz bol i suze oprostio.

Radnja filma "Dara iz Jasenovca" dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko- nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

dara iz jasenovca

Mnoga deca iz logora Stara Gradiška odvođena su u domove širom Nezavisne Države Hrvatske ili smeštana po porodicama, ali je veliki broj dece ubijen ili preminuo od posledica izuzetno teških uslova života u logoru. Darina sudbina je sudbina jednog deteta Kozare i kroz nju je ispričana sudbina dece Jasenovca.

dara iz jasenovca

Film "Dara iz Jasenovca" režirao je Predrag Gaga Antonijević, a scenario je napisala Nataša Drakulić.

 

Izvor: srbijadanas.com

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: