POŽAR KOD POPULARNOG LETOVALIŠTA POD KONTROLOM: Ekipe vatrogasaca i dalje na terenu, ima ŽRTAVA!

Najmanje jedna osoba je stradala, a više je povređeno u požaru, koji je juče oko podneva izbio u blizini Antalije u Turskoj. Prema rečima nadležnih požar je stavljen pod kontrolu, a brojne ekipe vatrogasaca su i dalje na terenu.

Požar je izbio na području Manavgata kod Sidea, popularnog letovališta. Požar se brzo proširio zbog čega su vlasti hitno reagovale i krenule vatru da gase iz vazduha. U jednom trenutku bilo je angažovano 19 helikoptera i jedan avion i više od 100 vozila je bilo na terenu, sa najmanje 400 vatrogasaca.

Pojedina naselja bila su evakuisana, a pričinjena je velika materijalna šteta. Stradale su brojne kuće i lokali.

Građani su pomagali vatrogascima u gašenju požara kako bi odbranili kuće. Oni su crevima polivali područje oko kuća kako vatra ne bi prišla domovima.

Pojedina naselja ostala su i bez struje, a svi su strahovali da će vatra stići do benzinskih pumpi na autoputu Antalija-Alanja, ali se srećom to nije dogodilo.

Hoteli nijednog trenutka nisu bili ugroženi, ali su lokalni mediji javili da u pojedinim objektima nije bilo vode i struje.

Prema rečima nadležnih, najmanje tri osobe su primljene u bolnicu zbog opekotina, dok se više od 50 građana javilo zbog gušenja od dima.

Izvor: espreso.co.rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: