POZIV NA PROGON - Cerović: SPC se definitivno mora iseliti iz Crne Gore
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Crnogorski publicista Rajko Cerović napisao je u autorskom tekstu u podgoričkoj "Pobjedi" da se Srpska pravoslavna crkva /SPC/ definitivno mora iseliti iz Crne Gore, "postepeno i dosljedno", a porodicama sveštenika koje nemaju prevoz "odmah izaći u susret".

 

Crni bombarder portal

Litije u Grnoj Gori (Foto: Foto : vujovic.milos91@gmail.com/Mitropolija crnogorsko-primorska)

- Treba im pružiti i svaku potrebnu logistiku. Hoće li se ovo dogoditi sada ili za deset i više godina, ništa ne mijenja. Dogoditi se mora, ukoliko možda međunarodni pravni poredak ne pređe u divljaštvo - naveo je Cerović.

Ovaj tekst Cerovića uslijedio je nakon što su prekinuti pregovori predstavnika Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske o spornom Zakonu o slobodi vjeroispovesti.

- Ipak se, i uz svjesno angažovanje međunarodne zajednice, neregistrovana Srpska pravoslavna crkva definitivno mora iseliti iz Crne Gore - smatra Cerović.

On je poručio da ne treba sumnjati da će "događaj, uz svu delikatnu crnogorsku mjeru, biti na vrijeme i dovoljno pažljivo najavljen".

Cerović je naveo da Crna Gora ni u budućnosti neće pristati da nestane, ni po cijenu ljudskih žrtava, prenio je "Sputnjik".

IZVOR: RTRS

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano