Poznata imena se opraštaju od Mustafe Nadarevića

Senad Bašić, koji je sa Mustafom Nadarevićem glumio u brojnim filmovima poput "Praznik u Sarajevu", "Savršen krug", "Kod amiđe Idriza", zatim u seriji "Lud, zbunjen, normalan", duboko je potrešen viješću o smrti glumačkog velikana i njegovog prijatelja.

"Čak sam i kao student snimio svoj prvi film, a u njemu je glumio Mustafa Nadarević, bio je to „Posljednji skretničar“. Nas dvojica smo toliko toga zajedno radili, i toliko toga sam naučio od Mustafe. Rahmet mu duši, pamtit će ga generacije i generacije.

Svoje najbolje uloge Mustafa je o stvario u BiH, počevši od "Mirisa dunja", Mirze Idrizovića pa nadalje. On kao da je bio pupčanom vrpcom vezan za Bosnu. Njemu je Bosna bila prava majka", veoma emotivno je govorio Bašić.

Mladi glumac Tarik Džinić koji je u seriji "Lud zbunjen, normalan" glumio Džebru, unuka Mustafi Nadareviću, potrešenje viješću o odlasku glumačkog velikana.

"Ne znam šta bih rekao u ovom trenutku... Prije nekih sat sam čuo vijest o Mustafinoj smrti, to je zaista ogroman gubitak - rekao je Džinić.

U ovom trenutku mogu samo reći da sam sretan jer sam imao čast da glumim pored takvog velikana, a i sretan sam što sam ga upoznao kao čovjeka", rekao je Đinić.

Na društvenoj mreži Instagram, sarajevski glumac Branko Đurić Đuro oprostio je od velikana, riječima:

"Zbogom dragi druže. Hvala za sve životne, ljudske i glumačke lekcije koje si mi dao. Beskrajno sam tužan što si otišao i sretan sto sam te poznavao i imao čast družiti se i raditi s tobom. Čuli smo se prije par dana i žao mi je da ti to tada nisam rekao. Bio si moj idol", rekao je Đuro.

Bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović kazao je za "Avaz",a povodom smrti Mustafe Nadarevića, da je i dio njega otišao sa njim.

"Mustafa je umro danas u 12 sati, to mi je javio njegov sin Aša. Bio je bolestan dvije godine, ali prije šest mjeseci stanje mu se popravilo pa je izgledalo kao da je pobijedio bolest. U posljednje vrijeme, nažalost stanje mu se pogoršalo,preselio je na bolji svijet " kazao je Hadžihafizbegović.

Prisjetio se i uloga sa Nadarevićem.

"Sa Mustafom sam snimio svoj prvi film prije 40 godina "Otac na službenom putu". Snimali smo "Kod amiđe Idriza", "Lud zbunjen naormalan i mnogo filmova u Sloveniji i Makedoniji... Treba naglasiti da je on svoje najbolje uloge ostvario u teatru, bio je veliki glumac, moj uzor i kao da je  dio mene otišao sa njim", kazao je.

Pored pomenutih imena, oglasila su se još mnogobrojna lica sa naših prostora...

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: