Poznato koliko košta jedan Đukanovićev automobil, cena drugog još uvek tajna

Podaci o trgovini dva majbaha bili su označeni stepenom tajnosti interno.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić nedavno je najavio da će dva majbaha u državnom vlasništvu biti prodata, a da će novac biti uplaćen u budžet države. Jedan od majbaha koristi predsednik Crne Gore Milo Đukanović, a drugi je, dok je bio premijer, koristio aktuelni poslanik DPS-a Duško Marković.

Agencija za nacionalnu bezbednost je krajem 2017. i početkom 2018. godine trgovala automobile vredne gotovo 1,2 miliona evra, od čega je samo jedno vozilo - mercedes maybach (majbah) plaćeno više od 647.000 evra.

To se vidi iz faktura koje je, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, dobio Istraživački centar Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

 
 

Za jedan od dva majbaha, prema dokumentaciji do koje je MANS došao, profaktura je ANB-u izdata krajem novembra 2017. Radi se o vozilu proizvedenom 2017, od skoro 6.000 kubika i 620 konjskih snaga, sa četvoro vrata i četiri sedišta.

U profakturi se precizira i boja - obsidijan crna metalik, a cena bez PDV je 543.968,07 evra. Ukupna cena vozila sa uračunatim PDV je 647.322 evra. U profakturi je naznačeno i da se uplata izvršava u dve rate i to polovina ukupne cene u roku od sedam dana od potpisivanja ugovora, a druga u roku od 60 dana od dana isporuke i potvrde ispravnosti opreme.

Agencija je Državnom trezoru Ministarstva finansija 18. januara 2018. dostavila zahtev za isplatu ukupne cene - 647.322 evra.

Podaci o trgovini dva majbaha bili su označeni stepenom tajnosti interno, pa do sada nisu bili poznati detalji trgovine.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: