Pred razrješenjem likvidacije Ostojića i Tigra: BiH očekuje izručenje jednog od NAJOPASNIJIH KRIMINALACA u regionu

Izručenjem Darka Eleza u BiH očekuje se da budu riješene dvije veoma brutalne likvidacije na području Istočnog Sarajeva, te veći broj iznuda koje su proteklih godina počinjene na području Republike Srpske, otkriva izvor Srpskainfo.

pravosnažno je u utorak odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Darka Eleza (40) Bosni i Hercegovini, koja ga traži zbog niza krivičnih djela organizovanog kriminala.

 

Portparolka suda Mirjana Piljić precizirala je da je sud odbio žalbu Elezovog advokata i potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu iz januara, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza zbog niza teških krivičnih djela organizovanog kriminala izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

 

Izvor Srpskainfo otkriva da se Elez direktno povezuju sa likvidacijom Siniše Miličevića zvanog Tigar u maju 2018. godine i ubistvom Miloša Ostojića u januaru 2019. godine.

– MUP Republike Srpske predano radi na rasvjetljavanju ova dva ubistva. Za sada je utvrđeno da se Elez može povezati s njima, zbog čega je, između ostalog, zatraženo i njegovo izručenje. Osim toga, utvrđeno je da je Elez odgovoran i za brojne iznude koje je počinio na području Istočnog Sarajeva, ali i Bijeljine. Takođe postoji sumnja da je učestvovao i drugim veoma teškim krivičnim djelima – pojasnio je naš sagovornik.

Portparol Tužilaštva BiH, Boris Grubešić, rekao je da će nakon odluke Višeg suda u Beogradu biti preduzete sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje Eleza.

 

SrpskaInfo

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: