PREKINUO ZAVET ĆUTANJA: Asano PROGOVORIO o Partizanu i Aleksandru Stanojeviću!

Asano je iznenada napustio Partizan pre dva i po meseca, ali se i pored toga sa osmehom seća svog boravka u Humskoj 1.

- Same brojke potvrđuju moje reči, da sam uspeo da se unapredim. Samo što je to trebalo da uradim od prve sezone, ali sam bio nestrpljiv, bilo mi je krivo zbog trenera i saigrača. Inače, od prvog trenutka sam imao jak osećaj da bi trebalo da odem u Srbiju i da imam bitnu ulogu u timu, da mi to bude novi početak u karijeri - rekao je Asano.

Japanac je otkrio zbog čega je u poslednjoj sezoni u dresu Partizana igrao mnogo bolje nego u debitantskoj. - Počeo sam više da razmišljam o tome da igram za tim. Nikada nisam izbegavao da se vraćam u odbranu, trčao sam više nego iko drugi.

Kako je vreme odmicalo postajao sam svestan da mogu da pomognem ekipi na više načina osim golovima, što mi je podizalo samopouzdanje. I kada osećaš da to nije tvoj dan, možeš da igraš bez pritiska, jer ti je jasno šta sve moraš i možeš da uradiš na terenu. Poredeći sa prvom sezonom, mislim da mi se način razmišljanja dosta promenio. Velike pohvale ima i na račun trenera Aleksandra Stanojevića.

- Promena trenera je bila velika stvar za mene. Stanojević je zaista cenio i sve ostale stvari koje sam radio, ne samo golove. Na sastancima je isticao moje zalaganje u odbrani i sa poštovanjem govorio o mojoj posvećenosti timu. Zato sam mogao da igram sa samopouzdanjem, da se ne osećam loše čak i kada nije bilo rezultata.

izvor:srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: