PREMINUO GLUMAC BORA KANDIĆ (59): Proslavio se ulogom u legendarnoj seriji, a onda je usledio životni BRODOLOM

Glumac Borivoje Bora Kandić, koji se poslednjih meseci borio sa zdravstvenim problemima, preminuo je jutros u 60. godini života, saznaje portal "Srbija Danas".

Kandić je bio velika glumačka nada, od momenta kada je zablistao glumeći 1987. godine mladog Vuka Karadžića u legendarnoj seriji "Vuk Karadžić" reditelja Đorđa Kadijevića.

 

Borivoje Kandić
Borivoje Kandić
Foto: Youtube printscreen/Bez rukavica
 

Komšija Bore Kandića je poslao poruku u inboks, kaže da je i on preminuo. Crne vesti prelaze na svakodnevni nivo, više...

Posted by Gromade Filmske on Tuesday, December 8, 2020
 
 

U tom periodu zabeležio je i uloge u filmovima "Varljivo leto", "Šećerna voda", "Kolubarska bitka", "Bulevar revolucije", seriji "Dome, slatki dome", pojavio se i u "Kraju dinastije Obrenović" i "Srećnim ljudima".

Potom je otišao inostranstvo, i mada mu je predviđana blistava karijera, nastavak njegovog života obeležili su lomovi. Više puta je isticao da mu je život bio ispunjen patnjom. Poslednjih godina živeo je izdržavajući se od čišćenja jedne kafane na Zelenom vencu i majčine penzije.

- Pomažem prijatelju u ovom kafiću, u jednu ruku se i družimo, a i on mi daje malu naknadu. Dođem svako jutro pre osam, malo počistim, pripremim stolove pre nego što pristignu gosti. Nije to mnogo posla, niti nešto od čega bih mogao da živim. Mene izdržava majka. Od njene penzije preživljavam. A živim sam, sa psom, od kada sam se razveo - ispričao je Kandić u jednom intervjuu pre dve godine.

Rođen je 1961. u Mostaru, jer je njegov otac Miloš, takođe glumac, imao angažman u tamošnjem pozorištu. Nakon što se porodica preselila u Beograd, završio je srednju ekonomsku u Zemunu. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Arse Jovanovića. Krajem osamdesetih i tokom devedesetih Bora je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Imao je niz zapaženih uloga pre nego što je 1998. godine odlučio da ode u Australiju. Prvo je živeo u Pertu, potom u Melburnu i Sidneju.

– Tada sam odbio nekoliko uloga i to je bila greška. Sam sebi sam zatvorio vrata. A još veća greška bila je što sam, kada sam odlazio u Australiju, podigao radnu knjižicu iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Pucao sam sebi u nogu. Voja Brajović je uvek govorio: "Kandiću, ti uvek voliš da budeš prvi i u pozitivnim i u negativnim stvarima" - ispričao je Kandić šta se događalo nakon povratka u Beograd.

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: