Preminuo Mateja, mladić za čije liječenje se sakupljao novac

Momak čija je tužna priča dirnula Srbiju i koji se dugo borio sa opakom bolešću, Matija Božić, preminuo je juče nakon što je izgubio borbu sa zloćudnim tumorom nosnica i sinusa.

Matija je operisan dva puta u kratkom roku, međutim, ni poslije druge operacije nije bilo pozitivnih promjena. Nastavio je liječenje radioterapijom (četiri ciklusa), ali nažalost, rezultati ni poslije toga nisu bili dobri i ohrabrujući. Tužne vijesti stigle su juče, kada je Matija izgubio bitku u svojoj 24. godini života.

Prema podacima na stranici humanitarne organizacije “Budi human”, njegova borba za život započela je 2019. godine u aprilu, kada je nakon početnik simptoma, nakon dobijanja dijagnoze, upućen na hitnu operaciju u KC Vojvodine, kliniku za ORL, prenosi Blic.

Matija je otpušten sa dijagnozom zloćudnog tumora nosnica i sinusa. U postoperativnom toku su otkrivene recidivantne promene zbog kojih je upućen na VMA u Beogradu – klinika za ORL.

Ubrzo je ponovo operisan sa otkrivanjem osnovnog tumora sa recidivantnim promenama i progredijentnim tokom. Poslije ove operacije nije bilo pozitivnih promjena već naprotiv pojave invazivnih promena čitave regije nosa, sinusa i infiltrativne promene u predjelu lijevog oka. Matija je dalje nastavio liječenje radioterapijom (četiri ciklusa), ali nažalost ni posle toga rezultati nisu bili dobri.

Konzilijarnim pregledom predložena je radikalna operacija uz mogućnost vađenja lijevog oka kao jedina opcija u našoj zemlji. Matijina jedina preostala nada bila je liječenje hemioterapijom, imunoterapijom i biološkom terapijom koje su iziskivale dosta materijalnih sredstava.

Sredstva su prikupljena, ali Matija je, nažalost, preminuo.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: