Prirodni lijek koji ublažava alergije: Može vam olakšati život
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Za alergiju ne postoji lijek, no jedan prirodni lijek se pokazao uspješnim jer ublažava alergije, odnosno reakcije povezane s njom. Osobito je koristan ako ste alergični na ambroziju.

Cvjetanje ambrozije je najaktualnije tijekom ljetnih dana budući da kod mnogih izaziva alergijske reakcije. Od kihanja i peckanja očiju, koje nam dosađuje svakodnevno, nerijetko alergija izaziva i teže otekline, upale i gušenje.

Zato vam donosimo prirodni lijek koji može ublažiti alergijske reakcije i olakšati vam život dok se cvjetanje ambrozije ne završi.

Za alergiju ne postoji lijek

Za alergiju ne postoji lijek, jer je to burna reakcija imunološkog sustava na alergene, odnosno na supstance iz prirode kao što je polen, koje uopće ne ugrožavaju organizam.

 

Problem je zapravo u pogrešnoj procjeni našeg organizma da nas neka prirodna materija ugrožava i cijeli problem nastaje samo zbog nepotrebne reakcije imunološkog sustava. Zato ne možemo liječiti alergije, jer nema nekog uzroka bolesti, zapravo uzrok je naše vlastito tijelo.

Sve što možemo učiniti jeste suzbiti simptome alergijskih reakcija, kao što je curenje nosa, svrbež, peckanje i suzenje očiju, kašalj, kihanje, ali i gušenje.

Kod nekih ljudi reakcije su toliko jake da je neophodno koristiti lijekove koji ih kontroliraju, a to su uglavnom antihistaminici, supstance koje sprječavaju lučenje histamina i na taj način potisnu alergijsku reakciju.

Prirodni lijek za alergije

Ovaj prirodni lijek se pokazao uspješnim za ublažavanje alergija i neugodnih reakcija povezanih s njom.

Recept: Iscijedite bistar sok od svježeg lišća i korijena celera. Sipajte sok u teglu i dodajte istu količinu meda koliko ste dobili i soka.

Smjesu dobro promiješajte, ako je moguće, drvenom žlicom. Teglu držite dobro zatvorenu u hladnjaku — najduže tjedan dana.

Primjena: Taj sok s medom se uzima tri puta dnevno po jedna žlica pola sata prije jela. Pijte ga svakodnevno, tijekom cijele sezone cvjetanja ambrozije (u razdoblju od lipnja do kraja rujna) i spasit ćete se od neugodnih simptoma kao što su: kihanje, curenje iz nosa, svrab, suzenje očiju i gušenje u grudima.

 

Spomenuti prirodni lijek odlično čisti organizam, a djelotvoran je i za druge vrste alergija.

Izvor: novizivot.net

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano