"PRIZNAO DA JE ZASPAO" Uhapšen vozač autobusa koji je sleteo s puta kod Slavonskog broda - stradalo 10 osoba

U nesreći je poginulo 10 osoba

Zamenik opštinskog državnog tužilaštva Slavko Pranjić obavio je uviđaj na mestu nesreće kod Slavonskog broda i rekao da je vozač autobusa uhapšen.

- Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o sletanju autobusa na travnatu bankinu. Autobus je saobraćao iz Frankfurta u Prištinu. Vozač autobusa je zatečen na mestu događaja, u međuvremenu je uhapšen, preduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje krivičnog postupka - rekao je on.

On je dodao da je vozač uhapšen pod "sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, nije koristio saobraćajnu traku nego je sleteo".

- Koji su razlozi tome, za sada ne možemo da govorimo. Iskazao je da je na trenutak zaspao, ali to ćemo naknadno utvrditi - dodao je Pranjić.

Poginulo 10 osoba, povređeno 45

U nesreći je poginulo 10 osoba, hospitalizovano je 45. Teško je povređeno 15, a među teško povređenima je i jedna devojčica.

Autobus je bio pun, u njemu je bilo 69 osoba - 67 putnika i 2 vozača, od kojih je jedan poginuo.

Da podsetimo, jutros oko 6:20 sati na auto-putu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj kolovoznoj traci, autobus oznaka tzv. Kosova sleteo je s puta.

Kako je izjavio Damir Trut, devet putnika i jedan vozač su poginuli.

Šef bolnice rekao je da se radi o raznim povredama.

Kako prenose hrvatski medije, vozači tog autobusa su odmarali posle Bregane pola sata. Potom su se zamenili. Pretpostavlja se da je nesreći kumovao umor vozača.

Izvor: srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: