ПРОЧИТАЈТЕ ЗАКЉУЧКЕ НАКОН САСТАНКА ИЗВРШНОГ КОМИТЕТА СНСД-а

𝟏. Извршни комитет СНСД констатује да су избори одржани у недјељу у условима тешких околности због пандемије вируса КОВИД 19.
𝟐. Извршни комитет СНСД поздравља демократско опредјељење грађана Српске.
𝟑. Извршни комитет СНСД сматра да резултати избора и гласови које је остварио СНСД у највећем броју локалних заједница обавезују да се настави дјеловање и политика економске стабилности, одржавања запослености и реализацијом развојних пројеката у цијелој Републици.
𝟒. Извршни комитет СНСД сматра великим успјехом чињеницу да смо остварили побједу у 42 локалне заједнице за позиције градоначелника и начелника, од укупно 63 града и општине у Републици Српској и констатује да је у односу на досадшњих 40 градова и општина остварена побједа у двије локалне заједнице више.
𝟓. Извршни комитет СНСД је разочаран резултатима за избор градоначелника Бањалуке и жали за резултатом за градоначелника Бијељине.
𝟔. Извршни комитет СНСД поздравља чињеницу да је остварена побједа у градовима Приједор, Добој, Градишка, Зворник, Источно Сарајево и Требиње.
𝟕. Извршни комитет СНСД поздравља повећање броја општина у ФБиХ у којим је побиједио СНСД, а то су Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч.
𝟖. Извршни комитет СНСД констатује да резултати избора за одборнике у Скупштини Града у Бањалуци и Бијељини омогућавају формирање скупштинских већина на челу са СНСД-ом, које ће у складу са опредијељењем и подршком бирача коју смо добили водити одговорну политику у интересу свих грађана.
𝟗. Извршни комитет СНСД поздравља данашње формирање скупштинских већина у Бањалуци и Бијељини.
𝟏𝟎. Извршни комитет СНСД сматра неистинитом тенденцију појединих медија да изборни резултат СНСД-а прикажу као лош, с обзиром на то да је СНСД освојио већи број начелничких и градоначелничких мјеста у односу на прошле локалне изборе, као и убједљиво највећи број одборничких мјеста широм Српске.
𝟏𝟏. Извршни комитет СНСД констатује да избори у Републици Српској немају никакву повезницу са изборима у регији.
𝟏𝟐. Извршни комитет СНСД констатује да је избор градоначелника у Бањој Луци и Бијељини показао да није постојала потпуна опредијељеност свих странака у оквиру коалиције коју предводи СНСД да се подрже и кандидати за градоначелника.
𝟏𝟑. Извршни комитет СНСД сматра потребним да у свим локалним заједницама СНСД понуди коалиционим партнерима, гдје год је то могуће, формирање скупштинских већина уз учешће сваке странке појединачно у власти, сходно броју одборничких мандата.
𝟏𝟒. Извршни комитет СНСД је донио одлуку о раскиду коалиционе сарадње на свим нивоима са Социјалистичком партијом Српске.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: