Pronašli novorođenče na aerodromu u kanti za smeće, natjerali putnice na ginekološki pregledKatar je rekao da će istražiti navode da su putnice sa deset različitih letova bile podvrgnute invazivnom pregledu u zračnoj luci u Dohi. Žene su morale pristati na pregled nakon što je pronađeno novorođenče u kanti za smeće, u zračnoj luci Hamad 2. listopada.  Australski dužnosnici rekli su da je 13 građanki Australije i još pet putnica iz drugih zemalja 'skinuto' s leta zbog pregleda, ali na kraju nisu sve bile pregledane, prenosi BBC.  Katarska vlada se ispričala i obavijestila da je beba na sigurnom i da se o njoj brinu medicinski radnici. 

Djevojčica je pronađena u plastičnoj vrećici, zakopana pod smećem, zbog čega su organizirali "trenutnu potragu za roditeljima, uključujući letove u blizini mjesta gdje je pronađeno novorođenče".  " Iako je cilj potrage bio spriječiti počinitelje zločina da pobjegnu, država Katar žali zbog bilo kakve neprilike ili povrede osobnih sloboda bilo kojeg putnika uzrokovanih ovim činom" navode u priopćenju.

Vlada je organizirala "sveobuhvatnu, transparentnu istragu" o incidentu i navela da će sva saznanja podijeliti sa drugim zemljama. Australski dužnosnici su obavijestili da koordiniraju napore sa "dvije ili tri nacije" čije građanke su također bile oštećene, ali nisu htjeli otkriti s kojima. Invazivne pregledi otkriveni su nakon što su putnice prošli tjedan kontaktirale vlasti u Australiji. Ministracija vanjskih poslova Marise Payne izjavila je u srijedu da su žene sa deset različitih letova bile podvrgnute pregledima. Osim 13 Australki, nije htjela otkriti nacionalnost drugih putnica. Australski mediji već su ranije izvijestili da je svim odraslim ženama koje su se ukrcale na let od Dohe do Sydneya naređeno da se iskrcaju kako bi bile odvedene do auta hitne pomoći na cesti.

Izvor: Vecernji.hr

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: