Prva snajka u selu posle 4 decenije: Veće čudo od dobitka na lotou, i mladoženja Goran u neverici!

U kuršumlijskom kraju poslednjih godina potpuno je ugašeno sedam sela, a u većini od 92, koliko ih ima u toj opštini, ostalo je uglavnom staračko stanovništvo. Ipak, u selo Paradu, na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom, posle četiri decenije došla je prva snaja.

Kuršumlijsko selo Parada, pre pola veka imalo je struju, vodu, put i oko 500 stanovnika. Danas u njemu živi samo porodica Ilić, RTS ih je posetio i pre nekoliko godina, kada je Goran rekao da je se oženiti tu jednako dobitku u igrama na sreću.

 

- Nisam se nadao da će to da se desi, da se oženim. Maju sam upoznao tu u banji. Malo po malo desilo se uzeli smo se i tu ćemo da živimo i to je to. Nisam verovao da ću da se oženim. Pre bih sedmicu dobio na lotou nego to - kaže Goran Ilić iz Parade.

 

Maja je u Lukovskoj Banji, gde je bila na odmoru, upoznala Gorana i odlučila da gradski život zameni za seosku sredinu.

 

 

- Kragujevac je ipak veliki grad i tamo sam navikla, ali zbog ljubavi sve se može i da se promeni sredina i sve, jednostavno tako sam odlučila, zavolela sam ga - priča Maja Adamović iz Kragujevca.

 

Miloš Ilić iz sela Parada nada se da će se prinoviti snaja.

 

- Dobiću unuka ili unuku, pa ću biti srećniji čovek još nego što sam sada - dodaje Miloš.

 

Ilići veruju da za njih i ostale meštane, zbog blizine Lukovske Banje dolaze bolji dani.

 

Boravak gostiju u netaknutoj prirodi, bogatoj zelenilom i termalnim vodama je šansa koja se ne sme propustiti.

 

 

- Svi mladi radno sposobni ljudi imaju priliku da žive i rade ovde kod nas. Ko dovede sa strane dečka ili devojku organizuje se besplatna svadba i, naravno, dobijaju posao za stalno - napominje Marko Gašić, zamenik direktora Lukovske Banje.

 

Među meštanima Lukovske Banje nema nezaposlenih, a završetkom novog hotela, početkom leta posao će dobiti stotinu radnika.

 

 

Izvor : Telegraf.rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: