PRVA SRPSKA CROWDINVESTING platforma počela sa radom!

Ventu.rs je prva “crowdinvesting” (grupno finansiranje) platforma u našoj zemlji. Predstavlja značajan pomak na finansijskom tržištu i iskorak ka alternativnom finansiranju kakvo privrednici u razvijenim zemljama već uveliko koriste. Pokretanjem ove platforme srpskim malim i srednjim preduzećima omogućava se novi izvor finansiranja i proširuju se njihove mogućnosti da dođu do sredstava za ulaganje u dalji razvoj biznisa.

 

Platforma povezuje kompanije koje traže sredstva za finansiranje rasta i zainteresovana fizička ili pravna lica, koja mogu da postanu investitori za nekoliko minuta. Najmanji mogući iznos ulaganja je 100 evra.

 

“U svetu je ovakav način finansiranja rasta kompanija u ekspanziji, jer mali biznisi često nisu interesantni bankama, pa na ovaj način mogu da dođu do sredstava, ali i da pruže priliku postojećim kupcima-investitorima da učestvuju u njihovom uspehu, kao i da kroz brojne marketinške aktivnosti dođu do novih kupaca i prošire svoje tržište”, kaže Luka Pejović, direktor Ventu.rs.

 

„Razvoj „crowdinvesting“ platforme je pionirski poduhvat za Srbiju koja ima jedan od najnerazvijenih sektora alternativnih finansijskih usluga u regionu. U izazovnim okolnostima i krizi zbog pandemije koronavirusa, ova platforma još više dobija na značaju. Ventu.rs omogućava da pomognemo našim lokalnim kompanijama da rastu uprkos krizi, koristeći digitalni alat prikladan zdravstvenim i bezbednosnim preporukama. Verujemo da će Ventu platforma biti snažan impuls razvoju preduzetništva i konkurentnosti u našoj zemlji“, kaže Dragana Stanojević, direktorka USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj, koji podržava razvoj platforme.

 

Izvor : nova.rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: