Put u sebe sa Bogom - srećan Božić

Moli  onako kao da tražiš nešto od sebe. Kao da tvoj zaštitnik i najbolji prijatelj sluša i odmah će ti poslati rešenje. Nemoj se klanjati samo fizički  i misliti o reči "vera", jer to nema nikakvo značenje ako ne veruješ da te sluša. Pred spavanje zatraži od Vrhovnog uma da ti pomogne, oseti toplinu i sebe pred njim u Svemiru, a sutra će svetleti i tvoj put. Zaspi sa tvrdnjom da je već doneo najbolje rešenje za tebe. I zatraži da ti pomogne onoliko koliko treba. Jer On očekuje da pomogneš i sam/a sebi.

Ako ovakvu molitvu prihvatiš, to neće biti obična molitva, već razgovor sa onim kojeg tražiš i kojem se trebaš prepustiti. Hoće pomoći, i to odmah ujutru menjaju se tvoje sitnice, uverenja, raspoloženje, a ako se promeni tvoj osećaj, promeniće se i svakodnevnica, što znači, menja se život. 

 

Ali moraš zaboraviti da udovoljavaš drugima, svako ima svoje iskustvo koje je privukao. Moraš prestati da slušaš tuđa očekivanja, nikome dobro nisu donela. Nije bitno šta očekuju u porodici, kolektivu, familiji...Bitno je šta osećaš. Zato uveče ili u gluvo doba noći, neka potone lice tvoje u jastuk i govori Bogu sve što želiš.Zamisli svetlost koja te stvorila, njen si deo i u svakom trenutku te čuje. To je lepa istina, lep odnos, bezuslovna ljubav, sa njegove strane. Predaj se i ti njemu, bez uslova. Očekuj da pomogne koliko treba. Ako nakon molitve nemaš lep osećaj, onda se nisi predao/la u potpunosti. Samo potpuna predanost i poverenje dovodi do njegove zaštite i ruke koja će te voditi. Zatraži, oseti prisustvo, oseti da si energija sišla u telo da iskusiš telesno zadovoljstvo. Zatraži da ti pomogne da se izboriš u ovoj drami, zemaljskoj. Samo znanje ti je potrebno. 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

Autor knjiga : Princ spoznaje, Elez, Prvi i trinaesti, Zvuk tišine. Pišem za svoj blog "Krug".