RAJKO DUKIĆ radnicima naredio da se vakcinišu - "Ko to ne uradi, biće isključen iz radnog procesa"

Predsjednik kompanije „Boksit“ Rajko Dukić naredio je svojim zaposlenima da se vakcinišu, a oni koji to ne urade u najkraćem roku biće isključeni iz radnog procesa.

Dukić, koji je poznat po „obavezujućim instrukcijama“ radnicima, juče je donio novu instrukciju u kojoj je, pored obaveznog nošenja maski, dezinfekcije, izbjegavanja skupova, naredio i da se vakcinišu.

- Lica koja eventualno nisu vakcinisana obavezna su da to urade, izuzev ukoliko postoje zdravstveni razlozi da ne mogu da se vakcinišu. Lica koja nisu vakcinisana, a to ne urade u najkraćem mogućem roku, biće isključena iz radnog procesa. Preporučuje se treća vakcina, kada bude omogućeno da je zaposleni prime - naveo je Rajko Dukić u naredbi.

U naredbi se ističe da je, s obzirom na to da raste broj oboljelih od korona virusa, radi zaštite zdravlja i imovine, obavezno nošenje zaštitnih maski u autobusima, robnoj kući, motelu i drugim radnim i proizvodnim objektima, gdje je prisutan veći broj zaposlenih.

Od radnika traži i da izbjegavaju veće skupove, „ukoliko nisu organizovani primjenom punih mjera zaštite prisutnih lica“.

- U slučaju pojave bilo kakvih simptoma, koji karakterišu koronu, hitno se treba javiti u Medicinski centar - zaključuje Dukić.

Podsjećamo, Rajko Dukić je ranije zaposlenima u kompaniji nametnuo obavezu da 30 odsto plate troše u okviru grupacije. U suprotnom, kažnjavao ih je tako što im je taj iznos nezakonito odbijao od plate. Nakon što i pored toga nije mogao natjerati radnike da njemu ostavljaju svoju platu, odlučio je da proda robnu kuću koja je bila u vlasništvu kompanije, a kao razlog prodaje je naveo to što radnici u njoj nisu trošili onoliko koliko je on planirao.

Pored toga, Dukić je naredio radnicima i da svoje automobile i imovinu osiguravaju u „Drina osiguranju“, čiji je „Boksit“ jedan od suvlasnika.

Capital.ba

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: