RASPOP MIRAŠ DEDEIĆ - "Građani će postati crkveni kmetovi"

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo apelovao je na političke partije, Nevladine organizacije, javne, naučne i kulturne poslenike i crnogorska udruženja da organizovano i zajednički ustanu u odbranu, kako je rekao, slobode i nezavisnosti države koju je napala njena Vlada."

Mitropolit Mihailo Mitropolit Mihailo

On ističe da Vlada namjerava da iz Zakona o slobodi vjeroispovijesti ukloni članove koji temelje pravni osnov da se, kako je kazao, nezakonito prepisana crkvena imovina na Srpsku crkvu, odnosno, državu Srbiju ponovo uzakoni na crnogorsku državu.

“Tim okupacionim i velizdajničkim aktom više od 50 kvadratnih kilometara crkvenoga zemljišta, 650 crkava i oko 60 manastira biće upisano na Srbiju. Naša zemlja će se tako dovesti u kolonijalni položaj, a građani Crne Gore u status crkvenih kmetova”, poručio je Mihailo.

Pozvao je poslanike vladajućih stranaka da prije nego što dignu ruku za usvajanje tih izmjena, razmisle o razmjerama posljedica takve odluke, koje, dodao je, neće ostaiti bez odgovora.

“ Velikim se bogom kunemo da mi, potomci slobodara koji su handžarom i džeferdarom branili slobodu, nećemo biti ničiji kmetovi”, poručio je mitropolit CPC.

IZVOR: RTCG

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: