"Rijetko koja godina prođe da neko ne strada" Dječaka (15) povukao vir, drugovi ga bezuspješno ožiljavali

U jednom trenutku dječak je samo nestao po vodom. Njegovi drugari, još neki kupači skočili su u vodu, počela je grozničava potraga po viru dubokom nekoliko metara, uspjeli su da pronađu dječaka, izvukli su ga iz vode, neko je odmah pozvao hitnu pomoć, ljekari su pokušali reanimaciju, na nesreću, nisu mogli ništa da učine, pričaju očevici tragedije koja je u ponedjeljak pogodila Arilje, kada se na mjestu zvanom Uski vir, utopio dječak N. N. (15) iz naselja Virovo.

Dječak je sa nekoliko drugara u ponedeljak popodne stigao na reku na neuređenu plažu na kojoj je u tom trenutku bilo još kupača.

Završio je osmi razred, ovih dana trebalo je da maturira.

– Umjesto da ga roditelji spremaju za maturu, za radost, za upis u srednju školu, spremaju sahranu – kaže jedan od komšija porodice, prenosi Blic.

Utapanje 15-godiišnjeg dečaka nije jedini takav slučaj na Rzavu na toku kroz ariljski kraj.

– Rijetko koja godina prođe da neko ne strada. Radi se uglavnom o neuređenim kupalištima, plažama bez spasilaca, bez kontrole, na tim mestima su virovi duboki i po nekoliko metara, kakav je i Uski vir. Pamtim da se na jednom od tih virova, prije par decenija utopio momak koji je važio za jednog od najboljih plivača u Arilju. Voda Rzava na tom delu je hladna, deca, odrasli, stignu po vrućini, skoče onako zagrijani u vodu, dožive šok i, eto nesreće – kaže Ariljac koji dobro poznaje taj deo Rzava.

Čitavo Virovo, Arilje, oplakuju i žale stradalog dječaka. Komšije pričaju o djetetu punom života, lijepo vaspitanom dječaku koji se spremao za srednju školu, za život.

Prije tri godine, nedaleko od mjesta na kome je u ponedeljak popodne stradao dječak N. N. utopio se petogodišnji B. K. iz naselja iznad reke i to pred očima svog pestogodišnjeg brata i jednog rođaka koji je bio sa dječacima kraj rijeke. Dečak se igrao na obali, u jednom trenuku krenuo je ka vodi, ne obazirući se na povike rođaka da stane. Koji sekund kasnije, dete se najvjerovatnije okliznulo, upalo u vodu, svi pokušaji rođaka da ga izvuku iz nabujale rijeke nisu uspjeli.

Srpska Info

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: