Riot opisuje promjene za Panteona koje dolaze u LOL Patchu 10.25

Gameplay dizajner League of Legends-a Phlox je danas objavio listu potencijalnih promjena za Pantheona, za koje se očekuje da će biti live u patch-u 10.25.

 

Cilj promjena je oduzeti snagu na supportu i midu i pružiti Pantheonu "mjesto za sjaj" na topu, navodi Phlox.

Pantheon će dobiti "bolji trade patern" za borbu protiv ostalih melee heroja na topu, dok će "izgubiti malo snage" sa supporta, dodao je direktor dizajna LOL-a Mark "Scruffy" Yette.

 

Heroj, koji je prvobitno izbačen u Rift kao jungler, uglavnom je igran na poziciji supporta . Na Worlds-u 2020. Pantheon je pikovan 38 puta i jedva da je napustio bot lane. U solo queue, Pantheon je treći najbiraniji support heroj  sa procentom odabira od 13 posto, prema web stranici statistike  OP.GG.

Na PBE serverima Riot eksperimentiše sa promjenama na Pantheonu za patch 10.25.

Developeri smanjuju Pantheonovu movement speed sa 355 na 345, a istovremeno smanjuju cooldown na njegovom "Comet Spear-u" (Q) sa 10 / 9,5 / 9 / 8,5 / 8 na 8 / 7,5 / 7 / 6,5 / 6 i njegovu mana cost s 40 do 30, a takođe uklanjaju i slow na njegovom ovom spell-u.

Što se tiče Pantheonovog Shield Vault (W), Riot povećava njegov damage sa 60/80/100/120/140 na 60/110/160/210/260, istovremeno smanjujući "retreat movement penalty" na njegovom Aegis Assault (E) s 50 na 25 procenata. Da bi se poklopilo s tim promjenama, ability više neće blokirati "tower shot-ove" niti će produžiti trajanje nakon empowerment-a. Umjesto toga, Panteon će jednu sekundu dobiti 60%  movement speed-a nakon što je bacio svojim štit.

 

Grand Starfall (R), Panteonov ulti, takođe dobiva novu interakciju. Koplje koje sleti prije Panteona kada koristi ulti usporiće metu za 50 posto i nanijeti neojačan spear damage na malom području oko njega, navodi Phlox.

Očekuje se da će se predložene izmjene uvesti u PBE Lola narednih dana te da će se pojaviti na live serverima u srijedu, 9. decembra.

U nastavku možete pogledati video o tome zašto je Pantheon toliko jak na poziciji supporta.

 

Why Did a PANTHEON SUPPORT Reach Grandmasters? - League of Legends Season 10

Join SKILL CAPPED Today! https://www.skill-capped.com/lol ►SUBSCRIBE for more LoL Challenger Guides: http://goo.gl/kGvFCu Description: Learn how pantheon sup...

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: