RODITELJI POVREĐENE DECE U EKSPLOZIJI MOLE ZA POMOĆ! Samohrani otac osmoro dece očajan: Potrebna je donacija kože da bi PREŽIVELI!

Pre tačno mesec dana u eksploziji na Čukarici izgorelo je jedno dete, dok je njih sedmoro bilo teško povređeno.

Troje dece je i dalje na bolničkom lečenju, a donacija kože im je preko potrebna kako bi preživeli, naglasio je nesrećni otac Boban Memišević u Centralnom dnevniku Kurir televizije.

Sin i ćerka Bobana Memiševića, samohranog oca osmoro dece i dalje su u bolnici.

Izgorele su im i barake. Prošlo je mesec dana, a zgarište i ugljenisani otpad stapaju se sa naherenim udžericama.

-Deca su bila jedno tamo u dolinu, drugo tamo. Svi su bili nastradani deca. Ja bi zamolio svi vas gradjani da mi pomognete da dam kožu za ćerku-ništa više! Sva deca su izašla zdrava samo su moja ostala u bolnicu, u kritično stanje, znate, treba da se da veštačka koža koja vredi mnogo pare, a ja nemam tolko- Boban Memišević.

Deponija je igralište mališanima. Roditelji kažu da se u poslednje vreme tu istovara otpad sumnjivog porekla, kao i da se nikada nije desila slična tragedija.

Sve su bili u komi. Kad sam prišla ne znam kog prvo da ufatim i da spasim. Morali smo sve pesak da stavimo na decu, da može struja da se vadi od njih.- Naza Rašitović- majka.

Ovi Romi žive od prodaje kartona i flaša, a siromaštvo i beda su deo njihovih života. Vodu nemaju, a struja dolazi oko 19 časova. Nadležni traže rešenje za njih, kao i izgradnju montažnih kuća na drugoj lokaciji.

-Uputila sam preporuku nadležnim organima - opštini Čukarica i gradu Beogradu da preduzmu hitne mere na uklanjanju divlje deponije. To je prva stvar koja treba da se učini, kao i da se pronađu adekvatni uslovi, bezbedni uslovi za stanovanje.- Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost.

Kuće bi bile od presudne važnosti, ali najneophodnije je doniranje kože - Nazinom sinu i Bobanovoj deci koja se i dalje leče od posledica dobijenih opekotina na klinici u Tiršovoj. Iako je jedan rođak pomogao, to nije bilo dovoljno za njihov bezbedan povratak kući.

 

Kurir

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: