Ronaldinho: Nije mi bilo lako kad sam saznao da moram u zatvor, trudimo se razjasniti sve okolnosti
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ronaldinho i njegov brat Roberto Assis uhapšeni su početkom marta nakon što su koristeći se lažnim pasošima pokušali ući u Paragvaj.

Brazilac je u zatvoru proveo 32 dana. Suđenje čeka u kućnom pritvoru u hotelu u Asuncionu. S obzirom na pandemiju koronavirusa, Ronaldinho i Roberto su jedini gosti luksuznog hotela i mogu maksimalno uživati u svemu što najbolji hotel u zemlji pruža. Ronaldinho tako spava u predsjedničkom apartmanu, čak ima jednu sobu za nogomet.

Da mu je tamo i više nego dobro, uvjerila se paragvajska televizija ABC Color koja je napravila intervju sa slavnim Brazilcem, prvi od hapšenja.

Doduše, Brazilac se malo zapetljao u priči o pasošu i dao intervjuu suludu notu kad je konstatirao kako nije znao da je pasoš krivotvoren iako ga je dobio na poklon i nikad zbog njega nije kontaktirao s paragvajskim vlastima.

“Potpuno smo iznenađeni činjenicom da dokumenti koje smo imali nisu legalni. Od trenutka kad smo saznali da je to slučaj, trudimo se sarađivati i razjasniti sve okolnosti”, rekao je Ronaldinho, čiji advokati tvrde da je pasoš dobio na poklon, pa dodao:

“Nije mi bilo lako kad sam saznao da moram u zatvor, nikad nisam mislio da ću se naći u takvoj situaciji. Cijelog života sam samo htio biti profesionalac i uveseljavati navijače svojim igrama.”

Podsjetimo, Ronaldinho je prije nešto više od dvije sedmice pušten iz paragvajskog zatvora u Asunsionu te je prebačen u kućni pritvor. Slavni bivši nogometaš i njegov brat Roberto Assis platili su kauciju od 1,6 miliona dolara i sada će odbranu pripremati iz kućnog pritvora.

“Toplina i poštovanje kojim su me Paragvajci dočekali od dolaska u zemlju su nešto na čemu sam jako zahvalan. Osim toga, uz sebe imam vjeru. Uvijek se molim da sve bude dobro i nadam se da će uskoro sve biti gotovo”, rekao je Ronaldinho pa otkrio što će prvo napraviti kad sve bude gotovo.

“Prvo ću poljubiti majku koja ove teške dane korona krize provodi kod kuće, a onda ću se pripremati za sve što mi dalje nosi život“, zaključio je Ronaldinho.

 

 

(Sport Centar)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano