Republika Srpska: Pomoć vlade za april već zatražilo više od 11.500 firmi
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Za dodjelu pomoći iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske za april već se prijavilo više od 11.500 pravnih lica i preduzetnika. Najviše je među njima onih kojima je i tokom aprila rad bio zabranjen odlukama štabova za vanredne situacije, a zbog sprečavanja širenja virusa korona u RS-u.

Po podacima Ministarstva privrede i preduzetništva, takvih je u RS-u u aprilu bilo najmanje 7.751, s obzirom na to da ih se toliko već prijavilio na spisak za dodjelu pomoći iz Fonda solidarnosti za april mjesec.

Na istoj vrsti spiska za mart našlo se ukupno 12.631 pravnih lica i preduzetnika, a sada se očekuje da na spisku za april bude evidentirano više njih, s obzirom na to da ih više ima i pravo na pomoć za april.

Naime, za pomoć u ovom mjesecu mogu se, pored onih kojima je bilo zabranjeno da rade, prijaviti i oni koji su prestali sa radom kao posljedica djelovanja pandemije, zbog izgubljenog tržišta, nedostatka sirovina i slično ili koji su poslovali sa smanjenim obimom, piše Srpskainfo.

Da bi mogli da računaju na pomoć Vlade RS, odnosno da se za njihove radnike iz Fonda solidarnosti isplate najniže plate u RS, sa doprinosa za april, preduzeća moraju najprije da se prijave i da budu uvršteni na ovaj spisak.

"Rok za izradu spiskova za pravna lica i preduzetnike za dodjelu pomoći za april iz Fonda solidarnosti za obnovu RS je do petka, 15. maja", podsjećaju iz Ministarstva privrede i preduzetništva RS-a.

Jedinstvena aplikacija za prijavu za dodjelu sredstava za sve njih aktivna je i dostupna na veb stranici Vlade RS na adresi http://prijava.vladars.net.

Pravo na podršku privrednici imaju u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Osim prijave na ovaj spisak, neophodno je da sva pravna lica i preduzetnici koji ispunjavaju uslove propisane ovom Uredbom, podnesu i pismenu izjavu sa zahtjevom za isplatu najniže plate Poreskoj Upravi RS najkasnije do 10. juna ove godine.

Izvor : klix

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano