RUSI UNIŠTILI TERORISTIČKU BAZU U SIRIJI: Veliki okršaj severoistočno od Palmire

Prema dobijenim informacijama, teroristi su napravili zakamufliranu bazu severoistočno od Palmire, gde su formirane borbene grupe za slanje i izvođenje terorističkih napada u različitim regionima zemlje, a takođe se proizvodile eksplozivne naprave ručne proizvodnje - rekao je Karpov na brifingu.

Karpov je dodao da su nakon potvrde lokacije o ovim objektima avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na njih izvršili vazdušne napade.

- Kao rezultat (napada)... uništena su dva skloništa, do 200 militanata, 24 pikapa sa teškim mitraljezima, kao i oko 500 kilograma municije i komponenata za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava - precizirao je Karpov.

On je istakao i da teroristi u Siriji planiraju terorističke napade i napade na državne institucije u većim gradovima čiji je cilj destabilizacija situacije uoči predsedničkih izbora.

Prema njegovim rečima, teroristi se obučavaju u kampovima za obuku, koji se nalaze „na teritorijama koje ne kontrolišu sirijske vlasti, uključujući zonu El Tanf, koju kontrolišu Oružane snage SAD“.  

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: