SAD I NATO ODGOVORILI MOSKVI PISMENO?! Zahtevi Rusije su NEPRIHVATLJIVI!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da su NATO i SAD su predale svoje pismene izjave Rusiji.

Kako je navedeno u toj pismenoj izjavi zabeleženo je da su zahtevi Rusije prema NATO neprihvatljivi.

 
 

Šef američke diplomatske misije je tokom sastanka uručio pisani odgovor američke administracije na predlog bilateralnog sporazuma o garancijama bezbednosti koji je ranije podnela ruska strana, javlja Sputnjik.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je 17. decembra 2021. nacrte ugovora sa Sjedinjenim Američkim Državama o garancijama bezbednosti, kao i sporazuma o merama za obezbeđenje bezbednosti Rusije i država-članica Severnoatlantskog saveza. Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u međusobnom dometu, odustajanje od daljeg širenja NATO-a na račun bivših sovjetskih republika i o smanjenju broja vojnih vežbi. Konsultacije o ovim pitanjima održane su 10. januara u Ženevi, 12. januara u Briselu je održan sastanak Saveta Rusija-NATO, a 13. januara u Beču je održan sastanak Stalnog saveta OEBS-a.

S druge strane oglasio se i američki državni sekretar Entoni Blinken, koji je saopštio da neće javno publikovati odgovor, ali je rekao da odgovor sadrži sve ono što je rekao na susretu sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, prošle nedelje u Ženevi.

Kurir.rs/A.M.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano