SAGA SE NASTAVLJA! POSLE NOVAKA, JOŠ 1 LEGENDA NE MOŽE U AUSTRALIJU: Branio je Srbina, pa mu rekli - Ni ti nemaš šanse!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Osvajač 11 titula prvaka sveta neće moći da se takmiči u Australiji, poručuju mu pre njegovog dolaska u tu zemlju.

Nastavlja se priča oko ulaska u Australiju bez vakcine. Posle Novaka Đokovića, isto pokušava da uradi i američki surfer Keli Slejter, a političari u toj zemlji mu poručuju - "Nemoj da se nadaš!"

Đoković je i dalje glavna tema u Australiji, gde je političar otkrio da je Novaku bilo smešteno sve oko njegove situacije, dok je Rafael Nadal indirektno "prozvao" Srbina da se vakciniše. Sada stiže nova saga o ulasku u Australiju.

Savezni ministar sporta Australije Ričard Kolbek oglasio se povodom najave surferske legende Kelija Slejtera da će doći na takmičenje, rekavši mu da "nema šanse da uđe u zemlju".

Slejter nije vakcinisan i neće mu biti dozvoljeno da se takmiči u Svetskoj surf ligi u Viktoriji i Zapadnoj Australiji. Osim Slejtera, 11-strukog svetskog šampiona, i trenutno najbolji surfer sveta Gabrijel Medina ima problem oko vakcinacije i eventualnog ulaska u zemlju.

Keli Slejter je podržavao Đokovića u njegovoj borbi za ulazak u Australiju, pošto je skeptičan po pitanju vakcinacije.

"Možda bi Stokholmski sindrom sad mogao da bude Australijski sindrom. Toliko isprane mržnje u srcima ljudi bez obzira na status vakcinacije", poručio je tom prilikom Slejter.

Medina, koji je branilac trofeja, rekao je u avgustu da mi je odbio ponudu Brazilskoj olimpijskog komiteta za vakcinu pre Igara u Tokiju, ali je sledećeg dana objavio na Instagramu da "vakcine spasavaju živote" i da će se uskoro vakcinisati. Ipak, i dalje nije poznato da li je to uradio.

Slejter, poput Đokovića, kaže da nije protiv vakcine, ali ističe da se protivi tome da vakcinacija bude obavezna,

"Mislim da on zna pravila. Nije bitno da li ste surfer ili teniser, turista ili bilo ko drugi, to su pravila. Važe za sve", rekao je ministar sporta Kolbek.

 

Izgleda da bi još sportista moglo da se nađe u problemu zbog oštrih pravila savezne vlade Australije i njihove granične policije...

Izvor: mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano