Sahranjen košarkaš Stevan Jelovac, riječi njegove shrvane sestre odjekuju regionom

Jelovac je 14. novembra doživio moždani udar na treningu svog AEK-a u Atini, nakon čega su mu se doktori 20 dana borili za život. Kada je postalo jasno da se neće izvući, porodica je zatražila da se izruči Srbiji gdje je nakon dva dana i preminuo.

Danas je Jelovac sahranjen u krugu shrvane porodice. Sahrani su prisustvovali i brojni ljudi iz svijeta sporta.

Shrvana sestra Sara se oglasila putem Instagram storyja i poručila da je sada jedan od anđela.

"Ljubavi moja, znam da si sada jedan od anđela. Volim te najviše na svijetu", napisala je na Instagramu Sara.

211207132.1_mn.jpg?v=1

Riječi Sare od prije dvije sedmice i dalje odjekuju regionom. Dok je Stevan bio u kritičnom stanju, njegova sestra je napisala veoma tešku poruku.

https://www.instagram.com/p/CWbUAS9Nue0/?utm_source=ig_embed&ig_rid=83eb612b-659d-4bc6-8090-77e53875b10d

"Ljubavi moja, želim toliko toga da ti kažem, ne znam kako da pocčnem. Ne postoje rijecči na ovom svijetu koje bi tebe opisale. Ti si moj svijet, moje SVE. Moj veliki bata. Oduvijek si bio moj borac i junak. Ponosna sam na tvoj život, na tvoju karijeru, na tebe. Ti si poseban čovjek. Od kada znam za sebe čuvao si me, postavljao si se zaštitnički, obožavam taj tvoj stav. Ali, tvoja seka mora da ti kaže da više nije mala, porasla sam ljubavi moja. Tog dana sam porasla. Tog dana kada se naš život okrenuo naopačke, bez ikakve najave i mogućnosti da to spriječimo. Sjećaš se kako smo oboje prevrtali očima na tatinu i maminu rečenicu: "Cijeli život je borba". Došao je trenutak bato moj da tu rečenicu prihvatimo i shvatimo je ozbiljno. Znam da me čujes i zato želim da me slušaš pažljivo, nemoj da se bojiš, tu je tvoja seka, svi smo tu, uz tebe smo. Znaš lijepi moj, osjetim da mi Bog šalje nadljudsku moć i snagu. Ja sam tvoja krv i tvoje meso, ja te osjetim, znam da osjetis i ti mene. Doktori koji mi te paze kažu da je ovo maraton, zamisli koliko će radosti u naše živote donijeti pobjeda, živim za taj dan najljepši moj. Živim za dan kada ćes se opet smijati na sav glas iz srca, onako kako samo ti umiješ, ljubavi moja", napisala je Sara Jelovac prije smrti svog brata.

Izvor: Klix.ba

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano